lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 12-08-2011, 04:50 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Default AQ0611 Slowed drastically after 40 feet

This is a friends cart. It sat all summer with batteries unhooked. 6 months. Charged batts and it would run a few feet and then slow to get home speed. After several recharges it will run a mile or so if I don't push it to hard before going into get home speed. It seems like it points to batteries but they check 11 volts on a load checker on a fresh charge and all check in the 90 % range no load I have checked the specific gravity and are all in the good range. I might add that it runs in reverse pretty quick even after running it for awhile after it goes into get home speed. I see a sticky about resetting the OBC but doubted that procedure because of the apparent error with the batteries being unhooked and the horn blowing in the middle of the procedure. I tryed it anyway and it didn't change anything. Any tips would sure be appreciated...lugnutz
Lugnutz is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 12-09-2011, 09:18 PM   #2
Getting Wild
Club Car
 
Join Date: Dec 2011
Location: Indiana
Posts: 121
Default Re: AQ0611 Slowed drastically after 40 feet

was it fully charged b4 storage? sounds like sulfation on the plates. how old are these batts?
golfcartthing is offline   Reply With Quote
Unread 12-10-2011, 08:57 AM   #3
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: AQ0611 Slowed drastically after 40 feet

if the cart is running normal and just losing its guts way to soon.......start with the batteries.............check the SG in each cell.....clean all connections and terminals and replace any cables that may need it...when you say recharge are you letting it charge until charger shuts off or are you taking it off charger to test ride?? leave it go until charger shuts off on its own...................................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 12-10-2011, 09:03 AM   #4
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 69
Default Re: AQ0611 Slowed drastically after 40 feet

hi
i dont know what cart you have but if it goes fast in reverse,your speed sensor can be broken
Carryone is offline   Reply With Quote
Unread 12-10-2011, 09:46 AM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Default Re: AQ0611 Slowed drastically after 40 feet

Quote:
Originally Posted by golfcartthing View Post
was it fully charged b4 storage? sounds like sulfation on the plates. how old are these batts?
I don't think it was charged before storinge. I am leaning in that direction also. I just wanted to know if there were any cronic problems like this in the "AQ" series cart before we started changing batteries. I will wait and see if anyone else has an idea. Thanks golfcartthing....

Last edited by Lugnutz; 12-10-2011 at 09:48 AM.. Reason: added another item
Lugnutz is offline   Reply With Quote
Unread 12-10-2011, 09:53 AM   #6
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,093
Default Re: AQ0611 Slowed drastically after 40 feet

Charge the batteries fully and let them sit for 12 - 16 hours.

test individual individual battery voltage and individual cell SG.
Post all the #s here and we can see what you are working with.
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 12-11-2011, 01:06 PM   #7
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Default Re: AQ0611 Slowed drastically after 40 feet

Quote:
Originally Posted by scottyb View Post
Charge the batteries fully and let them sit for 12 - 16 hours.

test individual individual battery voltage and individual cell SG.
Post all the #s here and we can see what you are working with.
I mentioned that in my first post scotty. All were in specs and were taken after the slow down had occured so that would be at least equivalant to a 12 to 16 hours wait. I am going to quit on this and return it to its owner. I had hoped to save him taking it to a dealer. I have had all the fun I can stand with this project... I thank you all for your time and effort. lugnutz
Lugnutz is offline   Reply With Quote
Unread 12-11-2011, 04:17 PM   #8
Not Yet Wild
 
quikbike's Avatar
Club Car
 
Join Date: Oct 2011
Location: Maine
Posts: 45
Default Re: AQ0611 Slowed drastically after 40 feet

worst thing you can do to a battery is store it uncharged. your buddy needs a set
quikbike is offline   Reply With Quote
Unread 12-13-2011, 03:04 PM   #9
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Default Re: AQ0611 Slowed drastically after 40 feet

Quote:
Originally Posted by quikbike View Post
worst thing you can do to a battery is store it uncharged. your buddy needs a set
Thanks for your comment quikbike, we will see. He has it back. I will post the outcome if he shares it with me...
Lugnutz is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
08 Drive 48v goes 50 feet then stops Electric Yamaha
Runs slow about 5 feet then stops Electric EZGO
Stops after 20 feet Electric EZGO
Loosing speed drastically up hill Lifted Golf Carts
need help slowed down Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 12:20 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.