lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-29-2012, 05:31 PM   #31
Not Yet Wild
 
ern88's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2012
Location: Halifax, Nova Scotia, CAN
Posts: 56
Default Re: Chatter after 20-30 min ride

Yup. I am sure that wire is helping!!!!
ern88 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 04-29-2012, 05:34 PM   #32
Gone Wild
 
89GatorClub's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2012
Location: Palatka, Fl
Posts: 799
Default Re: Chatter after 20-30 min ride

Quote:
Originally Posted by Huntmaster143 View Post
Well it looks like I may have found the problem...



I'm gonna switch it out with a good one and we'll see if that helps.
That's a pretty serious problem....what pinched it?
89GatorClub is offline   Reply With Quote
Unread 04-30-2012, 07:34 AM   #33
Not Yet Wild
 
Huntmaster143's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 46
Default

It wasn't pinched, it actually melted down the jumper wire from battery 1 and 2.

I switched it out with a 1 ga wire and the pack voltage still drops to 40-41 volts.

I think I'm gonna get all new battery cables before I burn the cart down considering that other cables in the system may also be ready to fail. The one that melted was 4 ga and I'll get a set of 2 ga this time around.

Last edited by Huntmaster143; 04-30-2012 at 09:51 AM.. Reason: clarify my statement
Huntmaster143 is offline   Reply With Quote
Unread 04-30-2012, 08:49 AM   #34
Medicare Recipient
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Michigan
Posts: 3,543
Default Re: Chatter after 20-30 min ride

. . . you replaced the bad cable and the new one melted down also? . . . something's not right . . . have you tested the two batteries that this cable connects to make sure no internal battery problem with either one of them?
Stevegrmich is offline   Reply With Quote
Unread 04-30-2012, 08:58 AM   #35
Not Yet Wild
 
ern88's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2012
Location: Halifax, Nova Scotia, CAN
Posts: 56
Default Re: Chatter after 20-30 min ride

Quote:
Originally Posted by Stevegrmich View Post
. . . you replaced the bad cable and the new one melted down also? . . . something's not right . . . have you tested the two batteries that this cable connects to make sure no internal battery problem with either one of them?
ern88 is offline   Reply With Quote
Unread 04-30-2012, 09:44 AM   #36
Not Yet Wild
 
Huntmaster143's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 46
Default Re: Chatter after 20-30 min ride

Quote:
Originally Posted by Stevegrmich View Post
. . . you replaced the bad cable and the new one melted down also?
No, the new battery cable didn't melt down.

What I meant by the same results is, under a load the pack voltage still drops down to 40 volts or so.

I just figure if I have one cable that went bad, that could mean that others may also be going bad as well.
Huntmaster143 is offline   Reply With Quote
Unread 06-22-2012, 11:23 AM   #37
Not Yet Wild
 
Huntmaster143's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 46
Default Re: Chatter after 20-30 min ride

Well after messing around with the cart on and off over the last two months...

I've built and replaced all of the cables with #1 welding cable that I got for free. That helped keep the wiring cool, but it still died on rough ground or with a couple grown men on the cart.

So while I was talking to Plum Quick about motors, they had some axles that fit my cart with a stock gear. It seemed just as easy to change the entire axle as it would be to change a gear and the axle was cheaper. The axle also was from a 2007 cart and I had the original 1995 axle, so that was a upgrade as well.

So last night I replaced the axle and took the cart for a ride. The voltage seems to drop a little less than before, but I was by myself and it was 11pm before I got it finished. I'll put it through the test this weekend to see if it was the gear ratio problem or if I have more to dig into.
Huntmaster143 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Chatter Noise. Bad Battery?? Electric Club Car
97 gas clutch chatter Gas Club Car
driven clutch chatter Gas EZGO
Hello EV1 Solenoid Chatter Electric Club Car
High rpm chatter in 350cc Gas EZGO


All times are GMT -5. The time now is 08:14 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.