lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-11-2012, 11:05 PM   #1
Old Sky Soldier
 
mrgolf's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2011
Location: Kentucky
Posts: 2,975
Default High Speed Magnet

For those who want more speed. If you are thinking about the high speed magnet that is advertised and sold. Be SURE to check you motor carefully before buying one. They say to make sure your speed sensor is mounted with two screws. I though I did. What I was looking at was the screws that hold the retaining ring for the motor bearing. (wrong) DO NOT take those out. As soon as I did I knew I had messed up. I will be taking my cart to the shop tomorrow to let them pull the motor to replace them. Good weather I'm going to play golf. Just though I would post this to hopefully prevent someone else for making the same mistake. Thanks.

Carl
mrgolf is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 04-12-2012, 07:31 AM   #2
Medicare Recipient
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Michigan
Posts: 3,543
Default Re: High Speed Magnet

Not every motor is capable of simply swapping out the magnet to gain speed. It depends on whether it is shunt or series wound.
Stevegrmich is offline   Reply With Quote
Unread 04-12-2012, 08:08 PM   #3
Old Sky Soldier
 
mrgolf's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2011
Location: Kentucky
Posts: 2,975
Default Re: High Speed Magnet

Well I took my cart to the shop today and they pulled the motor and put the screws back in the bearing retainer ring. Now the wheels will not turn when you press the pedal. It just jerks a little. You can hear the relay click, and it seems like it wants to work but will not. The guy put a different motor in it and the same problem. Everything was fine before I took the screws out. I put the cart in "Tow" before I even jacked it up. Then as soon as I took the 2nd screw out I knew I had done the wrong thing so I stopped right there. The next thing I did was push it out of my building backward and push it forward onto the trailer. Then Push it backward off the trailer at his shop. Anyone have any though as to what the problem could be. (not counting me being stupid in the first place for taking the screws out.)
mrgolf is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Speed sensor magnet, is this a scam ? Extreme DC!
D&D PDS High Speed Motor and 8:1 High Speed Gear Experiment... Electric EZGO
Speed magnet and speedy link?? Electric Club Car
high speed gears with emp 2 speed, advice please Electric EZGO
1985 G1 Runs fine low speed , high speed run for a mile then fall on its face Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 09:54 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.