lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-06-2012, 12:56 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
Default electrical probs

have a 98 club car ds series. 51v across the pack. was having some issues with charging when we first got the cart. noticed neg wasn't run through the obc (fixed) was checking out the forward reverse and noticed it was melted and one of the contacts was lose. (replaced f/r) hooked all back up and it would go in reverse but not forward thought maybe crossed some wires but now it won't go in forward or reverse. solenoid doesn't click.

here's the weird thing now. i tried an obc reset. the reverse buzzer just keeps going and going...so i unhooked the positive lead that goes to the solenoid and unhooked the neg lead that goes through obc. the reverse buzzer still goes off when put in reverse i let it go for like a minute hoping it would run down a capacitor but it just keeps going. where is it getting the power from. i show 6v on the solenoid with no main pos/neg hooked up.

confused

i've read so many threads and have the wiring diagram freaking memorized but this...
thanks for any help

update: still have the positive and negative leads unhooked from the battery terminals. put my voltmeter negative on the negative battery post that the cable is no longer connected to then put my positive voltmeter lead on the frame and get 48 volts. don't think this is right but can't figure out where the frame is getting 48 volts

Last edited by catdaddyno1; 05-06-2012 at 02:11 PM.. Reason: update
catdaddyno1 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 05-06-2012, 01:24 PM   #2
Not Yet Wild
 
Join Date: Feb 2012
Location: Missouri
Posts: 17
Default Re: electrical probs

Definitively gonna keep an eye on this thread !! Seems you and I are having the same problems.......pretty much the same scenario actually !!!
I like yourself have searched and searched, checked and checked voltages, all limit switches are working, no blown fuses etc etc etc. But still have a no go cart :(
No solenoid click either........I wish I could answer your question but will definitively post an answer if I figure out whats going on with mine.
Good luck !
Tnhunter is offline   Reply With Quote
Unread 05-06-2012, 03:02 PM   #3
Medicare Recipient
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Michigan
Posts: 3,543
Default Re: electrical probs

. . . may be motor issue . . . possibly internal causing feed to frame . . check motor out first . . .
Stevegrmich is offline   Reply With Quote
Unread 05-07-2012, 09:57 AM   #4
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: electrical probs

doing an OBC reset is a crapshoot at best it works sometimes and you can try a day later and it won,t.......does solenoid click? does charger work? what color is controller?....................................... ......
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 05-07-2012, 04:44 PM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
Default Re: electrical probs

Solenoid doesnt click, yes it charges, gray box for controller.
I still can't figure out why the frame has 48v when battires are disconnect...
catdaddyno1 is offline   Reply With Quote
Unread 05-07-2012, 08:14 PM   #6
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: electrical probs

are there any wires bolted to frame or body anywheres? have you tried jumping solenoid? if so what happened? if not jack up rear and try.......................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 05-11-2012, 04:55 PM   #7
Not Yet Wild
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
Default Re: electrical probs

Finally figured out the problem. It was the micro switch in the multi-step potentiometer. The spring inside the switch burnt so replaced switch all is running now.
Talked to dealer about the 48v to frame they said the frames have just have a charge.
catdaddyno1 is offline   Reply With Quote
Unread 05-11-2012, 07:09 PM   #8
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: electrical probs

Quote:
Originally Posted by catdaddyno1 View Post
Finally figured out the problem. It was the micro switch in the multi-step potentiometer. The spring inside the switch burnt so replaced switch all is running now.
Talked to dealer about the 48v to frame they said the frames have just have a charge.
woder why my frame shows no voltage?................................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 05-11-2012, 08:46 PM   #9
Moderator
 
rib33024's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Apr 2009
Location: FT Lauderdale FL.
Posts: 13,168
Default Re: electrical probs

BS there should NOT be any volts at the frame, some thing is wrong



Quote:
Originally Posted by catdaddyno1 View Post
Finally figured out the problem. It was the micro switch in the multi-step potentiometer. The spring inside the switch burnt so replaced switch all is running now.
Talked to dealer about the 48v to frame they said the frames have just have a charge.
rib33024 is online now   Reply With Quote
Unread 05-11-2012, 09:38 PM   #10
Gone Wild
 
89GatorClub's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2012
Location: Palatka, Fl
Posts: 799
Default Re: electrical probs

Quote:
Originally Posted by rib33024 View Post
BS there should NOT be any volts at the frame, some thing is wrong
Could you imagine walking up to somebody's cart and touching it and being shocked by 48 volts
89GatorClub is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
'84 Electric ezgo electrical probs goes by itself and jumps gears Electric EZGO
OBC ver. 2.05 Any probs with this version? Electric Club Car
Re: Yamaha G8 Electrical issue solved....speed probs. Electric Yamaha
New light kit probs, 48v CC Electric Club Car
G2 fuel probs Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 09:00 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.