lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-14-2012, 09:39 AM   #1
Gone Wild
 
camaroluvz28's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Sep 2010
Location: Florida
Posts: 932
Default 07 precedent low speed shutter

Hello all, as the post suggest I am working on an 07 precedent that is kinda shuttering at low speed but runs fine after 6-7 mph. Batteries are 2010 and all test well under cart load and with load test. I am a mechanic but have little exp with precedents, I suppose my question is does anyone think it my be a bad motor brush causing this? mcor test properly and have jumped solenoid to verify problem is not there. Also original problem was cart not running due to failed controller, put in Alltrax stock recommended replacement. Thanks!
camaroluvz28 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 06-14-2012, 09:29 PM   #2
Getting Wild
 
hanny's Avatar
 
Join Date: May 2012
Posts: 111
Default Re: 07 precedent low speed shutter

Quote:
Originally Posted by camaroluvz28 View Post
Hello all, as the post suggest I am working on an 07 precedent that is kinda shuttering at low speed but runs fine after 6-7 mph. Batteries are 2010 and all test well under cart load and with load test. I am a mechanic but have little exp with precedents, I suppose my question is does anyone think it my be a bad motor brush causing this? mcor test properly and have jumped solenoid to verify problem is not there. Also original problem was cart not running due to failed controller, put in Alltrax stock recommended replacement. Thanks!
sounds like you need a flash memory upgrade on your alltrax controller. simple to do and they send you the file you need. give them a call and they will fix you up, good luck with it
hanny is offline   Reply With Quote
Unread 06-15-2012, 08:41 AM   #3
Gone Wild
 
camaroluvz28's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Sep 2010
Location: Florida
Posts: 932
Default Re: 07 precedent low speed shutter

Thanks hanny ill give that a try today
camaroluvz28 is offline   Reply With Quote
Unread 06-22-2012, 12:17 PM   #4
Gone Wild
 
camaroluvz28's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Sep 2010
Location: Florida
Posts: 932
Default Re: 07 precedent low speed shutter

had another precedent come in with same prob...turned out both had bad MCOR units....just for a follow up!
camaroluvz28 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
alltrax precedent shutter
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
08 precedent electric speed sensor problem. Cart starts at proper speed then slows . Electric Club Car
Shutter and No go Electric Club Car
MCOR WOT Voltage/Low speed shutter/Speeds.. Electric Club Car
ez go shutter issues help! newbie! Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 07:28 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.