lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-24-2012, 12:41 AM   #1
Getting Wild
 
kvl1027's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jun 2012
Location: Sebring, FL
Posts: 123
Default Update on my stuttering CC Precedent

Ok, so here is some more information to help diagnose the problem. When I put the pedal to floor after charging the cart, I get going down the road and the cart starts to stutter slightly when I reach top speed. It is small and quick stutters where the motor sounds like it shuts off for literally a split second and then kicks back on.

The new info is that it seems to do it more when the cart is fully charged, ie. on the way to the course it stutters. After 18 holes the cart rides just fine on the way back to the house. The cart doesn't appear to be noticeably slower, but it likely is after 18 holes. So is this an MCOR issue or a speed sensor issue? I have seen on here that I can "clean" the MCOR to see if it helps, but I can't find any instructions on how to pull the MCOR out to be cleaned. Thanks for the help.
kvl1027 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 07-24-2012, 07:39 AM   #2
Medicare Recipient
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Michigan
Posts: 3,543
Default Re: Update on my stuttering CC Precedent

. . you can clean the connector on the MCOR, but not the internal "stuff" of an MCOR as it is a sealed unit . . . some have cut open the MCOR unit with mixed results . . .
Stevegrmich is offline   Reply With Quote
Unread 07-24-2012, 09:09 AM   #3
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Oct 2008
Location: East Texas
Posts: 318
Default Re: Update on my stuttering CC Precedent

I had a similar problem with stuttering, but it was on acceleration and turned out to be the MCOR. Have you tested the speed sensor?
basshawk84 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
05 Precedent Update Electric Club Car
1997 G1G6 jumping/stuttering Electric Yamaha
Top end stuttering.......driving me nuts! ( Short trip tho! ) Gas EZGO
2001 DS slow running and stuttering Electric Club Car
1989 EZGO Spirit "stuttering" ? Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 04:03 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.