lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-14-2012, 08:56 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2012
Location: Virginia
Posts: 8
Default 2001 48v CC won't go after long ride

First Time Posting. I have a 2001 CC 48v villager. The cart runs great but after a long ride when I let off the trottle it just dies. Seems like it heats up. I turn the key off and let it set for a few seconds and then it will go again. When it takes off after this happens it takes off really hard like it goes straight to high speed. Any ideas on where to start? Thanks in advance!!
Fordjunky75 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-14-2012, 08:57 PM   #2
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2012
Location: Virginia
Posts: 8
Default Re: 2001 48v CC won't go after long ride

All stock. Brand new trojan batteries.
Fordjunky75 is offline   Reply With Quote
Unread 08-15-2012, 08:26 AM   #3
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: 2001 48v CC won't go after long ride

not sure its an odd thing for speed sensor goin to act that way but not out of question.......have you checked all the basics? battery voltage, cables, even new batteries act up....................................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 08-15-2012, 09:24 AM   #4
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2012
Location: Virginia
Posts: 8
Default Re: 2001 48v CC won't go after long ride

I have checked all the basics. The only thing I have not done is take all the wires loose from controller and solenoid and clean them. I was wondering if the solenoid could get stuck either open or closed under continuous use? The cart did this same thing prior to putting new batteries in it. I hope this is helpful. It does not do it all the time just sporadically.
Fordjunky75 is offline   Reply With Quote
Unread 08-15-2012, 10:35 AM   #5
Gone Wild
 
camaroluvz28's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Sep 2010
Location: Florida
Posts: 932
Default Re: 2001 48v CC won't go after long ride

I was going to say to try and jump the solenoid or tap on it to see if makes a diff...This can happen from time to time
camaroluvz28 is offline   Reply With Quote
Unread 08-15-2012, 02:58 PM   #6
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: 2001 48v CC won't go after long ride

Quote:
Originally Posted by Fordjunky75 View Post
I have checked all the basics. The only thing I have not done is take all the wires loose from controller and solenoid and clean them. I was wondering if the solenoid could get stuck either open or closed under continuous use? The cart did this same thing prior to putting new batteries in it. I hope this is helpful. It does not do it all the time just sporadically.
its possible its soloenoid related i mean this type of issue is one you wish it would just go bad so you can figure it out but with what your saying now it could be several different things from solenoid to speed sensor to controller or F&R ......i wish i could be of more help but maybe david or scotty or someone else has an answer.
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 08-15-2012, 06:03 PM   #7
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2012
Location: Virginia
Posts: 8
Default Re: 2001 48v CC won't go after long ride

I will try next time and tap on solenoid to see if it makes a diff. It starts back working very quickly so its kinda hard to do any trouble shooting. Thanks!!!!!
Fordjunky75 is offline   Reply With Quote
Unread 08-19-2012, 09:39 AM   #8
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2012
Location: Virginia
Posts: 8
Default Re: 2001 48v CC won't go after long ride

I just wanted to let everyone know that the cart has not acted up since I posted this thread. I think it was just the solenoid sticking. Thanks for the insite and I am sure that I will be back for more.
Fordjunky75 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Is my EZGO an early 2001 or a 2001.5+? Gas EZGO
my ride Members Rides
My First Ride Members Rides
2001 EZGO ST Sport Honda V-twin and long travel Golf Carts and Parts
2001 EZGO ST Sport Honda V-twin and long travel Golf Carts and Parts


All times are GMT -5. The time now is 01:39 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.