lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-18-2012, 11:17 AM   #1
Getting Wild
 
fabricatorjay's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2012
Location: carleton michigan
Posts: 100
Default 09 wont go

hey all i took it upon my self to modify my speed senser magnet,i filed 4 grooves in it,well it worked fine for 2 days and then after i drove it about 2 miles i let it set for about an hour and went to take off and ti moved fine for about 20 feet and died,when i put the pedal down it tries to move for about a second then nothin,no clicks or nothin,what did i do..oh yea its a 09 cc iq presedent..............thanks jay
fabricatorjay is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-18-2012, 11:23 AM   #2
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 8,032
Default Re: 09 wont go

Speed sensor failure won't cause vehicle not to run. It will simply trigger a limp mode. However, If your magnet broke off and got into the motor it may reak havoc on the motor internals, which will cause it not to run for sure. But it won't cause the solenoid not to click if it's a motor issue. However again, a shorted motor can cause the controller to short out, which can definitely cause the solenoid not to click
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 08-18-2012, 11:51 AM   #3
Getting Wild
 
fabricatorjay's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2012
Location: carleton michigan
Posts: 100
Default Re: 09 wont go

i got the magnet out now it didnt break,i put it back together without the magnet in and same thing it will move about 20 feet then stop the regen breaking still works as it slows down by itself,then no clicks or nothin,
fabricatorjay is offline   Reply With Quote
Unread 08-19-2012, 11:16 AM   #4
Getting Wild
 
fabricatorjay's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2012
Location: carleton michigan
Posts: 100
Default Re: 09 wont go

if i let it set for a few minutes it will go fine for about 20 feet then it stops,if i go real slow it will go a little farther,what else do i cheak for?thanks jay
fabricatorjay is offline   Reply With Quote
Unread 08-19-2012, 12:40 PM   #5
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 8,032
Default Re: 09 wont go

Check battery voltage with load tester. Post results. I don't think your problem is related to your speed sensor mod.
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 08-20-2012, 06:30 PM   #6
Getting Wild
 
fabricatorjay's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2012
Location: carleton michigan
Posts: 100
Default Re: 09 wont go

i fixed it sorta,my coil was stickin,i smacked it with a screwdriver and it started workin,i drove it all over,whats the best replacement coil to buy?????i want to convert my cart from sepex to series over the winter.i found a kit to do that,are the coils the same?thanks again tahoedawg..........jay
fabricatorjay is offline   Reply With Quote
Unread 08-20-2012, 09:24 PM   #7
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 8,032
Default Re: 09 wont go

Quote:
Originally Posted by fabricatorjay View Post
i fixed it sorta,my coil was stickin,i smacked it with a screwdriver and it started workin,i drove it all over,whats the best replacement coil to buy?????i want to convert my cart from sepex to series over the winter.i found a kit to do that,are the coils the same?thanks again tahoedawg..........jay
By coil do you mean Solenoid?
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 08-22-2012, 06:55 AM   #8
Getting Wild
 
fabricatorjay's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2012
Location: carleton michigan
Posts: 100
Default Re: 09 wont go

yes, the stock one works fine now but you never know
fabricatorjay is offline   Reply With Quote
Unread 08-22-2012, 08:08 AM   #9
Gone Wild
 
Wes350x's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2012
Location: Marksville, La
Posts: 168
Default Re: 09 wont go

On the 2009, the magnet trick will not work. You can only change the speed code to 4. My dealer told me this when I purchased my 09 Precedent and asked about the magnet.
Wes350x is offline   Reply With Quote
Unread 08-22-2012, 05:49 PM   #10
Getting Wild
 
fabricatorjay's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2012
Location: carleton michigan
Posts: 100
Default Re: 09 wont go

your dealer is wrong,i modified my magnet and it works fine went from about 15 mph to 19 mph....
fabricatorjay is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
98 dcs wont run Electric EZGO
85 gas EZ-GO wont run Gas EZGO
wont run Gas EZGO
Wont turn left and now wont turn right Electric EZGO
wont go Electric Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 05:29 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.