lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-01-2008, 01:42 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Default 91 cc 36v won't go

I have a 91 36v cc with 1 solenoid and vglide. I get a click from the solenoid when I push the pedal and I have 37 volts going in and out of the solenoid. I checked the motor posts and I get 36v at the white wire coming from f/r switch and 18v coming from the black wire coming from f/r switch. The white lug on the motor is 2nd from the bottom and the black is the 4th and they are all in a row. nothing on the other 2 posts. Any help would be appreciated.
bparramore is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-01-2008, 02:44 PM   #2
Just me. .
 
phasetim's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2007
Location: Pensacola, FL
Posts: 1,092
Default Re: 91 cc 36v won't go

Check your f/r switch for any signs of burning or melting. That is a normal cause of your problem. Your motor could be faulty but usually is not the case.
phasetim is offline   Reply With Quote
Unread 08-01-2008, 03:23 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Default Re: 91 cc 36v won't go

Did not see any external signs of burning or melting. Do I need to disassemble to check it out? Thanks
bparramore is offline   Reply With Quote
Unread 08-01-2008, 05:46 PM   #4
Just me. .
 
phasetim's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2007
Location: Pensacola, FL
Posts: 1,092
Default Re: 91 cc 36v won't go

You shouldn't have to disassemble to check for that.

The V-glide assembly that is between the batteries closest to the drivers side. It may have a broken wiper wire. That would be my next suspect.
phasetim is offline   Reply With Quote
Unread 08-01-2008, 06:07 PM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Default Re: 91 cc 36v won't go

I will have to get my multi meter out and check them for continuity. I did a visual check and they were connected. I noticed the red wire came from the key switch and the green wire came from the Solenoid, is that correct. I read somewhere it was powered through the F/R switch. Also what voltage shoud be a the micro switch. Thanks again.
bparramore is offline   Reply With Quote
Unread 08-01-2008, 06:41 PM   #6
Just me. .
 
phasetim's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2007
Location: Pensacola, FL
Posts: 1,092
Default Re: 91 cc 36v won't go

If you get a solenoid click those small wires are doing their job, without a doubt.

on the bottom of the v-glide a white wire comes in, and it is supplying voltage that is carried by a wiper arm, that passes to the other wires which correlate to a spot on the resistor.

Pull on the wiper switches wire and see if it is broken off at the base.

Also you can pull it out a little bit and see if it looks burnt also.
phasetim is offline   Reply With Quote
Unread 08-01-2008, 07:15 PM   #7
Golf Cart Photographer
 
rusty's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: Wichita Falls Texas - My Ride 2010 Club Car
Posts: 6,238
Default Re: 91 cc 36v won't go

Welcome to the forum bparramore......................
rusty is offline   Reply With Quote
Unread 08-01-2008, 07:35 PM   #8
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Default Re: 91 cc 36v won't go

Thank You
bparramore is offline   Reply With Quote
Unread 08-01-2008, 07:37 PM   #9
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Default Re: 91 cc 36v won't go

The large white wire was not broken, it was a little loose, I took it apart and made sure it was clean and tightened it back up. I had to pull the batteries to check it and I will put them back in and let you know what happens.
bparramore is offline   Reply With Quote
Unread 08-01-2008, 08:31 PM   #10
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Default Re: 91 cc 36v won't go

I put it back together and it did not work. I did check the voltage on the back side of the vglide on all the posts and they were all 37 volts as I pressed the gas pedal.
bparramore is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes



All times are GMT -5. The time now is 03:13 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.