lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-01-2008, 03:41 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Danville, VA
Posts: 7
Default xrt 810 won't run...

hello all,

this is my first time posting on here, but i really need some help.
i've been working on an electric club car xrt 810 for work, dealing with the wiring and all, and everything has been going fine for a while but currently the cart wont run. i have returned all the wiring back to the factory standards (reversing all my hard work), and i'm not sure what the problem is. i've run most all of the tests in the manual, and from what i can tell, everything is fine with respect to the batteries, the MCOR, and the solenoid. i'm currently not getting any voltage to the motor when i tested the a1 and
a2 posts on it. i think there may be a problem with the OBC or the controller. has anyone had these problems or know where i'm going wrong.

and just as a side question, what exactly is a sonic weld. i see them on the wiring diagram, but have no clue what i'm looking for on the cart. (this may be a newb question, but u dont learn unless you ask.)
b0w53r is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-01-2008, 05:44 PM   #2
Just me. .
 
phasetim's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2007
Location: Pensacola, FL
Posts: 1,092
Default Re: xrt 810 won't run...

Do you get a solenoid click?

I'm not sure which electrical system the xrt810 has on it. What year is it, does it have a f/r toggle switch or handle?
phasetim is offline   Reply With Quote
Unread 08-01-2008, 07:18 PM   #3
Golf Cart Photographer
 
rusty's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: Wichita Falls Texas - My Ride 2010 Club Car
Posts: 6,238
Default Re: xrt 810 won't run...

Welcome to the forum b0w53r..................
rusty is offline   Reply With Quote
Unread 08-04-2008, 08:34 AM   #4
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Danville, VA
Posts: 7
Default Re: xrt 810 won't run...

the xrt has a f/r toggle switch (not a handle)

i do get it to click on when i press the accelerator, and usually after it clicked on it would start running as it should, but now it just clicks and then does nothing. (i'm assuming that click is the solenoid, but my knowledge of golf carts is limited).

i even tried replacing the solenoid. for work we have three identical xrt's, so i took the other two solenoids off and switched them in to see if the solenoid was the problem, but they gave me the same results as the original.
b0w53r is offline   Reply With Quote
Unread 08-04-2008, 09:09 AM   #5
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Danville, VA
Posts: 7
Default Re: xrt 810 won't run...

....and i believe it is a 2005 model. atleast, i have the 2005-2006 service manual that goes with it.
b0w53r is offline   Reply With Quote
Unread 08-04-2008, 05:04 PM   #6
Just me. .
 
phasetim's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2007
Location: Pensacola, FL
Posts: 1,092
Default Re: xrt 810 won't run...

On the bottom of your car near the passenger side: There is a black box, it has two wire groups running into it with quick plugs. Make sure they are both in there good.

If it's not that, my next GUESS would be speed controller.
phasetim is offline   Reply With Quote
Unread 08-05-2008, 08:33 AM   #7
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Danville, VA
Posts: 7
Default Re: xrt 810 won't run...

yeh, i've checked the black box and all its wires. that was my first thought on what was messing up, but its not that. i havent checked the speed controller yet, but i will check that today.

actually, i'm starting to again think its the solenoid. i was running some tests, and i thought i was hearing the solenoid clicking on, but then i an a test with the controller box, and i heard the solenoid click, and it was a different click than i had heard from before. i dont know if thats something else clicking, or if that is the solenoid clicking and i'm just hearing it different.
b0w53r is offline   Reply With Quote
Unread 08-05-2008, 08:40 AM   #8
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,093
Default Re: xrt 810 won't run...

Just because the solenoid clicks doesn't mean it is working. Use a voltmeter to check it.
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 08-06-2008, 01:06 PM   #9
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Danville, VA
Posts: 7
Default Re: xrt 810 won't run...

hey guys, i finally figured out what was wrong with the cart.
i started replacing things from this cart with parts on another one of the working carts we have at work, and turns out its the Motor Speed Controller.
I'm not totally sure whats wrong with it, but i know that it is the culprit in why the cart wouldnt go. does anybody know what that means? and anyone know where to find a new motor controller on the internet....i posted another thread asking about that. the specs for the controller are on that thread. thanks for the help though guys.
b0w53r is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes



All times are GMT -5. The time now is 09:49 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.