lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-27-2012, 03:37 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: Pensacola, Fl
Posts: 12
Default HELP !!! What did I fry ?

2004 club car DS IQ (stock besides the back seat). I was cleaning cable connections when I ran the wire brush across both connections on the top of the motor. Red wire-F1 and black wire-A1. Got a small spark and now I do not have reverse. Still have forward and the reverse alarm. I did the check where I pushed the cart a few feet and did not get the "your cart is rolling away from you" alarm. Everything worked before I did this. So what did I fry ? Motor ? Controller ? Solenoid ? Is it ok to drive or put on charge ? Any help will be greatly appreciated !!!
Goonie is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-27-2012, 04:08 PM   #2
Gone Wild
 
Fishing Dude's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2008
Location: Slums of Lake Erie
Posts: 3,722
Default Re: HELP !!! What did I fry ?

Bet you fried controller
Fishing Dude is offline   Reply With Quote
Unread 08-27-2012, 06:31 PM   #3
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: HELP !!! What did I fry ?

Quote:
Originally Posted by Fishing Dude View Post
Bet you fried controller
i,m just guessing but i agree............................................. .
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 08-27-2012, 08:07 PM   #4
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: Pensacola, Fl
Posts: 12
Default Re: HELP !!! What did I fry ?

Forgot to mention when I give it throttle in reverse I hear a clicking noise. I was hoping for something a little cheaper but I was thinking the controller also. Thanks for the response.
Goonie is offline   Reply With Quote
Unread 08-27-2012, 09:32 PM   #5
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,895
Default Re: HELP !!! What did I fry ?

Just for future reference and to save money, always put the cart in TOW mode before doing any work on the cart...
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 08-27-2012, 11:07 PM   #6
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 8,025
Default Re: HELP !!! What did I fry ?

The controller bit the dust. I've done it before on DS cars while tearing them down. I dropped a lock-nut between A1 and F1 and that's all it takes. It won't hurt anything for you to put it on charge in this situation. That's all OBC related, not controller.
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 08-28-2012, 09:56 AM   #7
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: Pensacola, Fl
Posts: 12
Default Re: HELP !!! What did I fry ?

Thanks TahoeDawgZ71, I guess I'll start my upgrades sooner than I thought.
Thank you ALL for your quick responses !!!

I'm going to find something to cover them up. (A1,F1,A2,F2) Just in case.
Goonie is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes



All times are GMT -5. The time now is 01:23 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.