lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-01-2012, 02:01 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Apr 2011
Location: Indiana
Posts: 3
Default 2007 Precedent issue HELP!!!

2007 precedent electric, 4-12v stock. I had the "clutch slipping" symptoms, checked all 4 batteries with hydrometer and load tester,(all ok) replaced the MCOR and speed sensor and I still have the same slipping issue..Any suggestions appreciated.
epinoldarun is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 09-01-2012, 02:08 PM   #2
Gone Wild
 
erict's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: East Michigan
Posts: 1,305
Default Re: 2007 Precedent issue HELP!!!

Quote:
Originally Posted by epinoldarun View Post
2007 precedent electric, 4-12v stock. I had the "clutch slipping" symptoms, checked all 4 batteries with hydrometer and load tester,(all ok) replaced the MCOR and speed sensor and I still have the same slipping issue..Any suggestions appreciated.
What are the voltage reading of each battery and rest and under a load? How old are the batteries?
erict is offline   Reply With Quote
Unread 09-01-2012, 02:11 PM   #3
Gone Wild
 
erict's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: East Michigan
Posts: 1,305
Default Re: 2007 Precedent issue HELP!!!

Read this. Battery issues can cause funny symptoms.

spline motor couple
erict is offline   Reply With Quote
Unread 09-01-2012, 03:36 PM   #4
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Apr 2011
Location: Indiana
Posts: 3
Default Re: 2007 Precedent issue HELP!!!

The batteries are 3 years old, voltage at rest is
bat a 13.2
bat b 12.9
bat c 13.1
bat d 13.0
I haven't done a voltage under load. After reading the mentioned thread mine does what his was doing, up in the air its fine but on the ground it slips or shutters.......I'll attempt to get a voltage reading while driving and post results. Thanks for the quick replies.
epinoldarun is offline   Reply With Quote
Unread 09-01-2012, 03:56 PM   #5
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Apr 2011
Location: Indiana
Posts: 3
Default Re: 2007 Precedent issue HELP!!!

50.1 volts before driving, at full speed 45.9 volts. returned to garage after about a mile trip and resting is 49.9 volts. I will note that while speeding up my volt meter was going crazy with readings anywhere from 40 volts to 130 volts....weird.
epinoldarun is offline   Reply With Quote
Unread 09-01-2012, 06:52 PM   #6
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: 2007 Precedent issue HELP!!!

Quote:
Originally Posted by epinoldarun View Post
50.1 volts before driving, at full speed 45.9 volts. returned to garage after about a mile trip and resting is 49.9 volts. I will note that while speeding up my volt meter was going crazy with readings anywhere from 40 volts to 130 volts....weird.
sounds like its time for batteries, 45 volts under load while driving is dead............................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 09-01-2012, 11:01 PM   #7
Gone Wild
 
erict's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: East Michigan
Posts: 1,305
Default Re: 2007 Precedent issue HELP!!!

Quote:
Originally Posted by epinoldarun View Post
50.1 volts before driving, at full speed 45.9 volts. returned to garage after about a mile trip and resting is 49.9 volts. I will note that while speeding up my volt meter was going crazy with readings anywhere from 40 volts to 130 volts....weird.
Put fresh batteries in your meter and try again. My meter had older batteris and it caused it to read higher then normal. When doing a load test you will need to test each battery under load and see if one or more are the culprit. You defiantly have a battery issue.
erict is offline   Reply With Quote
Unread 09-02-2012, 10:45 AM   #8
Gone Wild
 
erict's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: East Michigan
Posts: 1,305
Default Re: 2007 Precedent issue HELP!!!

Quote:
Originally Posted by shadowman View Post
sounds like its time for batteries, 45 volts under load while driving is dead............................
Tom, I think his meter is giving him wrong readings and his batteries are worse then posted. He is currently only showing a 4.2v drop which Scotty says a voltage drop of 4-5v or less is acceptable under hard acceleration or an up hill run as long as the voltage rises when the load is removed.
erict is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2007 ds charger issue Electric Club Car
2007 Precedent not charging... Electric Club Car
2007 Precedent Electric Club Car
2007 Fairplay 6P zx4.0 motor issue Star and Fairplay
2007 Precedent vs DS Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 03:19 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.