lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-01-2012, 09:49 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jan 2010
Location: Middle Georgia
Posts: 36
Default Need help with 04 Precedent

I have been lurking around here for quite a while but have never needed any help until now. My Cart stopped on me this past week. It doesn't move in forward or reverse. I have poked around for some earlier posts and made a few checks. The solenoid clicks when I try to start. The battery charge seems ok. It is 50.9 across the entire bank and each individual battery reads 12.6 - 12.7. These are no load readings. With the cart in Tow I disconnected the batteries and I pulled the panel to have a look at the motor and found the white wire connected to A2 is melted away from the lug. I did a motor check by removing all the wires and measured with my DVM. A1 & A2 have continuity. F1 & F2 have continuity. There is no continuity between any post and the case. I will need to repair the melted wire but what should my next check be. Thanks for you help.
Attached Images
File Type: jpg IMG_1054.jpg (234.2 KB, 0 views)
CC04Rider is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 09-01-2012, 10:00 PM   #2
Gone Wild
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 912
Default Re: Need help with 04 Precedent

Controller is my guess.
Speedchaser is offline   Reply With Quote
Unread 09-01-2012, 10:05 PM   #3
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jan 2010
Location: Middle Georgia
Posts: 36
Default Re: Need help with 04 Precedent

Is there a test for the controler?
CC04Rider is offline   Reply With Quote
Unread 09-01-2012, 10:42 PM   #4
Gone Wild
 
erict's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: East Michigan
Posts: 1,305
Default Re: Need help with 04 Precedent

Quote:
Originally Posted by CC04Rider View Post
I have been lurking around here for quite a while but have never needed any help until now. My Cart stopped on me this past week. It doesn't move in forward or reverse. I have poked around for some earlier posts and made a few checks. The solenoid clicks when I try to start. The battery charge seems ok. It is 50.9 across the entire bank and each individual battery reads 12.6 - 12.7. These are no load readings. With the cart in Tow I disconnected the batteries and I pulled the panel to have a look at the motor and found the white wire connected to A2 is melted away from the lug. I did a motor check by removing all the wires and measured with my DVM. A1 & A2 have continuity. F1 & F2 have continuity. There is no continuity between any post and the case. I will need to repair the melted wire but what should my next check be. Thanks for you help.
Did it stop while you were riding it? I would repair the wire and see if it runs...
erict is offline   Reply With Quote
Unread 09-01-2012, 10:53 PM   #5
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jan 2010
Location: Middle Georgia
Posts: 36
Default Re: Need help with 04 Precedent

Yea when I can get to town I'll bet some more lugs and see what it does then. We (my wife and I) were coming up a pretty big hill and it all of a sudden went dead. I have smelled something getting hot now and then but I didn't know where it was coming from. I guess I know where it was now.
CC04Rider is offline   Reply With Quote
Unread 09-01-2012, 10:55 PM   #6
Gone Wild
 
erict's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: East Michigan
Posts: 1,305
Default Re: Need help with 04 Precedent

Quote:
Originally Posted by CC04Rider View Post
Yea, we (my wife and I) were coming up a pretty big hill and it all of a sudden went dead. I have smelled something getting hot now and then but I didn't know where it was coming from. I guess I know where it was now.
Once you repair the wire I bet it runs. There may have been a loose or corroded connection that cause it to heat up and melt. Just a guess. Make sure to check the whole cable out.
erict is offline   Reply With Quote
Unread 09-01-2012, 10:59 PM   #7
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jan 2010
Location: Middle Georgia
Posts: 36
Default Re: Need help with 04 Precedent

Thanks for replying. I'll be getting that wire repaired in the next day or two and see where it stands.
CC04Rider is offline   Reply With Quote
Unread 09-02-2012, 08:49 AM   #8
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: Need help with 04 Precedent

Quote:
Originally Posted by CC04Rider View Post
I have been lurking around here for quite a while but have never needed any help until now. My Cart stopped on me this past week. It doesn't move in forward or reverse. I have poked around for some earlier posts and made a few checks. The solenoid clicks when I try to start. The battery charge seems ok. It is 50.9 across the entire bank and each individual battery reads 12.6 - 12.7. These are no load readings. With the cart in Tow I disconnected the batteries and I pulled the panel to have a look at the motor and found the white wire connected to A2 is melted away from the lug. I did a motor check by removing all the wires and measured with my DVM. A1 & A2 have continuity. F1 & F2 have continuity. There is no continuity between any post and the case. I will need to repair the melted wire but what should my next check be. Thanks for you help.
if you found a melted cable at motor good chance thats youronly problem.....as mentioned repair it or replace it and try cart....should run............................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 09-03-2012, 10:22 PM   #9
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jan 2010
Location: Middle Georgia
Posts: 36
Default Re: Need help with 04 Precedent

Got a new lug for the cable and made the repair today. You were right guys, I'm back to runnin'. Thanks for the help.
CC04Rider is offline   Reply With Quote
Unread 09-04-2012, 10:13 AM   #10
Getting Wild
 
lowrider's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2012
Location: Lake Murray,South Carolina
Posts: 112
Default Re: Need help with 04 Precedent

Thats good, but there is some reason it melted to start with.
lowrider is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Precedent or DS? What's best? Electric Club Car
'06 Precedent vs. 09 Ez-Go RXV Electric Club Car
08 Precedent with bad OBC? Electric Club Car
04 precedent Electric Club Car
G-22 vs Precedent Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 01:59 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.