lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-03-2012, 06:05 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
Default 07 DS Relay Clicks but no go

Hi, everything was working fine until today. Batteries are in decent shape 12.6v - 12.8v. Best described as follows:

1) Depress the petal and the relay clicks like always, but no movement and after one second or so I hear another click, (maybe the relay disengages?).

2) I thought clearing the computer might be worthwhile so I switched to tow mode, disconnected the neg terminal from the battery and let it sit for an hour.

3) I reconnected the negative to the battery, switched back to run, keyswitch to on, then rockerswitch to forward. When I pressed the petal the yellow battery lamp illuminated for about 5 seconds then went out. Continues to behave like #1 above. Only happened one time.

4) When I push the cart with the switch in run mode I do not get the beeping that I always did in the past. Maybe this is related to the regen circuit.

I'd really appreciate any help in getting this figured out. I'm hoping I don't have to take it to a repair shop...
borko1 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 09-03-2012, 06:09 PM   #2
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
Default Re: 07 DS Relay Clicks but no go

Maybe the serial number will help: AQ0714-743265
borko1 is offline   Reply With Quote
Unread 09-03-2012, 07:58 PM   #3
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: 07 DS Relay Clicks but no go

Quote:
Originally Posted by borko1 View Post
Hi, everything was working fine until today. Batteries are in decent shape 12.6v - 12.8v. Best described as follows:

1) Depress the petal and the relay clicks like always, but no movement and after one second or so I hear another click, (maybe the relay disengages?).

2) I thought clearing the computer might be worthwhile so I switched to tow mode, disconnected the neg terminal from the battery and let it sit for an hour.

3) I reconnected the negative to the battery, switched back to run, keyswitch to on, then rockerswitch to forward. When I pressed the petal the yellow battery lamp illuminated for about 5 seconds then went out. Continues to behave like #1 above. Only happened one time.

4) When I push the cart with the switch in run mode I do not get the beeping that I always did in the past. Maybe this is related to the regen circuit.

I'd really appreciate any help in getting this figured out. I'm hoping I don't have to take it to a repair shop...
what your hearing is the reagan solenoid click not the master solenoid......so you need to find out why could be as simple as a bad microswitch or a bad solenoid so you,ll need to test them.........you can try jumping the master solenoid see if cart runs its the one that dosn,t have the resistor coil mounted in front of it................................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 09-03-2012, 08:24 PM   #4
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 8,025
Default Re: 07 DS Relay Clicks but no go

Shadowman, it's an IQ... only one solenoid.
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 09-03-2012, 08:28 PM   #5
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 8,025
Default Re: 07 DS Relay Clicks but no go

you say the "Relay" is clicking..... Are you referring to the solenoid?

I think you've got a bad MCOR.... Plug the charger into the cart and let it turn on. Unplug it. Put it in reverse and see if you've got a buzzer now. I think your system is asleep and won't allow the walkaway braking to function properly. Once it's awake you can jump the two pin plug that plugs into the MCOR to force the solenoid circuit to close. If it runs while jumped, replace MCOR.
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 09-04-2012, 10:22 AM   #6
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: 07 DS Relay Clicks but no go

Quote:
Originally Posted by TahoeDawgZ71 View Post
Shadowman, it's an IQ... only one solenoid.
damm david you got me again...............lol.......sorry......while your here i,ll be taking care of that tonight ok?.................................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 09-04-2012, 11:08 AM   #7
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
Default Re: 07 DS Relay Clicks but no go

Good news !! I discovered what the problem was.... I decided to get brave and remove the controller cover. What I found was that the blue wire was not connected, just hanging there right next to the pin it came from, can't imagine how it would come off but it did. I switched to tow mode, disconnected the batteries, re-connected the blue wire, reconnected the batteries then back to run mode .
When I turned the key to on the yellow battery indicator lamp came on. When I depressed the petal with the rocker in FWD the lamp went out and away I went.

Thanks for all the help !
borko1 is offline   Reply With Quote
Unread 09-04-2012, 11:10 AM   #8
Not Yet Wild
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 4
Default Re: 07 DS Relay Clicks but no go

Whats an MCOR ?
borko1 is offline   Reply With Quote
Unread 09-04-2012, 01:45 PM   #9
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 8,025
Default Re: 07 DS Relay Clicks but no go

Quote:
Originally Posted by borko1 View Post
Whats an MCOR ?
Motor Controller Output Regulator
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Relay Electric EZGO
Do I need a relay? Extreme DC!
solenoid clicks clicks clicks Electric Club Car
relay help Gas Club Car
looking for relay Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 02:46 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.