lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-07-2012, 05:57 PM   #1
Maybe This Weekend :)
 
ChevyRacing75's Avatar
Club Car
 
Join Date: May 2009
Location: Lake Norman, NC
Posts: 6,410
Default Precedent runs for 5 sec then cuts off

My buddy has a precedent. golf cart has a full charge and new batteries but will run for abt 5 sec and just quit, all lights and reverse noise is there but no drive.
Any ideas?
ChevyRacing75 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 09-08-2012, 06:18 AM   #2
Medicare Recipient
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Michigan
Posts: 3,543
Default Re: Precedent runs for 5 sec then cuts off

. . . start with basics . . look for loose/dirty cable connections . . .
Stevegrmich is offline   Reply With Quote
Unread 09-08-2012, 07:59 AM   #3
Maybe This Weekend :)
 
ChevyRacing75's Avatar
Club Car
 
Join Date: May 2009
Location: Lake Norman, NC
Posts: 6,410
Default Re: Precedent runs for 5 sec then cuts off

Yeah I did that. No bueno
ChevyRacing75 is offline   Reply With Quote
Unread 09-08-2012, 08:06 AM   #4
Proud Paw Paw
 
Pimp Daddy's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Feb 2009
Location: Cliffside,NC/Myrtle Beach SC
Posts: 4,203
Default Re: Precedent runs for 5 sec then cuts off

Quote:
Originally Posted by ChevyRacing75 View Post
Yeah I did that. No bueno

Put an EZGO sticker on it !!!


Just kiddin'... Does the motor have a speed sensor? Sounds like something is heating up then cooling down...
Pimp Daddy is offline   Reply With Quote
Unread 09-08-2012, 08:09 AM   #5
Gone Wild
 
erict's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: East Michigan
Posts: 1,305
Default Re: Precedent runs for 5 sec then cuts off

Quote:
Originally Posted by ChevyRacing75 View Post
Yeah I did that. No bueno
After the 5sec run does it run again? Like mentioned, check all wires on batteries, motor, F/R switch. Make sure all battery cables are in good shape with no bad crimps. This could be a MCOR problem but need more info on how it acts. Can you post voltage of each battery?
erict is offline   Reply With Quote
Unread 09-08-2012, 12:24 PM   #6
Getting Wild
 
fabricatorjay's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2012
Location: carleton michigan
Posts: 100
Default Re: Precedent runs for 5 sec then cuts off

does the solenoid click when you press the go pedal down?if not its stuck,smack it with a screwdriver handle and see if that works,mine did the same thing it would moove about 20 feet then stop,then nothing,if i waited about 10 mins and try to go again it would go 20 feet and stop,no clicks from solenoid,smacked it a few times and it works,only had to do this once, it still works,......hope this helps
fabricatorjay is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
G1, idles great, runs rough, runs better when warm Gas Yamaha
Runs 10 minutes then shuts off, wait 5 then runs again... Electric EZGO
2010 precedent runs ocassionally Gas Club Car
Reverse...runs awesome Forward..runs bad Gas EZGO
2006 Precedent runs slow. Is there a problem? Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 03:59 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.