lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-13-2012, 10:18 PM   #1
Not Yet Wild
 
Ytee's Avatar
Club Car
 
Join Date: Oct 2010
Location: Chatham, Ontario
Posts: 10
Default No tail lights after installing reducer

I just finished installing a complete set of lights in my 2003 DS as well as an 18A reducer. After installing the lights I tested them with my 12 volt portable battery back, and all the lights worked fine. After installing the voltage reducer, when I flip on the lights only the headlights come on. The yellow side marker lights don't light up, and neither do the tail lights. Very strange. Any ideas out there would be greatly appreciated. BTW the avatar isn't the cart in question:)
Ytee is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 09-13-2012, 11:43 PM   #2
Not Yet Wild
 
mkbrower's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jun 2011
Location: cliffside NC
Posts: 55
Default Re: No tail lights after installing reducer

Ill try to help but I have a precedent and the wiring is probably different. I suspect your problem may be with your ground. When you had your lights hooked to an auxillary battery everything worked. When you removed the battery and ran the power through your reducer, the ground to your tailights may have been overlooked. The ground must come from batteries supplying your reducer. You can check with a multimeter if you have one. If not, I highly recommend you get one. The park lights on my cart were wired separately (red and green wires) from my headlights. I ran power through a rocker switch to the power leads going to my front park lights so they operated separate from my head lights. Sorry I cant be more specific but maybe someone with more knowledge will chime in.

Mark
mkbrower is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2012, 06:22 AM   #3
Medicare Recipient
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Michigan
Posts: 3,543
Default Re: No tail lights after installing reducer

^^^^^ Agree . . . check your ground wire to the other lights first . . .
Stevegrmich is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2012, 07:07 AM   #4
Not Yet Wild
 
Ytee's Avatar
Club Car
 
Join Date: Oct 2010
Location: Chatham, Ontario
Posts: 10
Default Re: No tail lights after installing reducer

Quote:
Originally Posted by Stevegrmich View Post
^^^^^ Agree . . . check your ground wire to the other lights first . . .
Quote:
Originally Posted by mkbrower View Post
Ill try to help but I have a precedent and the wiring is probably different. I suspect your problem may be with your ground. When you had your lights hooked to an auxillary battery everything worked. When you removed the battery and ran the power through your reducer, the ground to your tailights may have been overlooked. The ground must come from batteries supplying your reducer. You can check with a multimeter if you have one. If not, I highly recommend you get one. The park lights on my cart were wired separately (red and green wires) from my headlights. I ran power through a rocker switch to the power leads going to my front park lights so they operated separate from my head lights. Sorry I cant be more specific but maybe someone with more knowledge will chime in.

Mark
Thanks guys. That makes sense, however they are wired through a wiring harness, with of course only the positive and negative coming out of the harness. The reducer only has 3 wires, yellow, (12v), black and red. The black hooks into one end of the series of batteries and another black comes off the same battery post to the lights. The red from the reducer goes to the other end of the batteries, and the yellow connects to the positive from the lights. I can take a pic of the schematic and post it if that helps.
Ytee is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2012, 07:45 AM   #5
Not Yet Wild
 
mkbrower's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jun 2011
Location: cliffside NC
Posts: 55
Default Re: No tail lights after installing reducer

Please post the schematic, that will help.

Mark
mkbrower is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2012, 07:50 AM   #6
Not Yet Wild
 
Ytee's Avatar
Club Car
 
Join Date: Oct 2010
Location: Chatham, Ontario
Posts: 10
Default Re: No tail lights after installing reducer

Quote:
Originally Posted by mkbrower View Post
Please post the schematic, that will help.

Mark
Thanx I will later Mark. It's with the cart, which I don't have with me right now
Ytee is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2012, 12:01 PM   #7
Not Yet Wild
 
Ytee's Avatar
Club Car
 
Join Date: Oct 2010
Location: Chatham, Ontario
Posts: 10
Default Re: No tail lights after installing reducer

Quote:
Originally Posted by Stevegrmich View Post
^^^^^ Agree . . . check your ground wire to the other lights first . . .
Is it possible the unit itself has to be grounded when I secure it to the frame? Since it's an aluminum frame. that wouldn't be happening. Just a thought
Ytee is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2012, 12:35 PM   #8
Not Yet Wild
 
Ytee's Avatar
Club Car
 
Join Date: Oct 2010
Location: Chatham, Ontario
Posts: 10
Default Re: No tail lights after installing reducer

Quote:
Originally Posted by Ytee View Post
Thanx I will later Mark. It's with the cart, which I don't have with me right now
Here it is Mark.
Voltage reducer.jpg
Ytee is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2012, 02:18 PM   #9
Not Yet Wild
 
mkbrower's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jun 2011
Location: cliffside NC
Posts: 55
Default Re: No tail lights after installing reducer

Do you have a volt meter? If you do, make sure your ground is good. Connect your leads to the yelow wire and your ground and see if you read voltage.
mkbrower is offline   Reply With Quote
Unread 09-14-2012, 03:24 PM   #10
Not Yet Wild
 
Ytee's Avatar
Club Car
 
Join Date: Oct 2010
Location: Chatham, Ontario
Posts: 10
Default Re: No tail lights after installing reducer

Quote:
Originally Posted by mkbrower View Post
Do you have a volt meter? If you do, make sure your ground is good. Connect your leads to the yelow wire and your ground and see if you read voltage.
Yes I have one, but once again I don't have the cart with me. I'll give that a go. I'm assuming it should read in the 12 volt range?
Thanx in advance
Ytee is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Wiring for Head ligths, Tail Lights, Brake Lights and Turn Signals Gas EZGO
Need help installing voltage reducer Electric EZGO
Blew all lights, new tail lights wont get brighter on brake press. Electric Club Car
Head lights/ Tail lights for G1 Gas Yamaha
head lights/ tail lights Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 05:11 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.