lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-12-2008, 06:42 AM   #1
Gone Wild
 
Fishing Dude's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2008
Location: Slums of Lake Erie
Posts: 3,722
Default Anyone else run into this?

Ok my brother has run into charginging trouble several times on his 97 48v this summer at the trailer park we are in, I fixed his bad conections and cleaned the terminals. Still not charging found that wipping the cable going through the OBC it the charges, we have tar and chipped roads and have lots of dust. Just find it odd that this needs wiped to get it to charge.
Fishing Dude is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-12-2008, 10:27 AM   #2
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: Anyone else run into this?

never ran into it but if the cable it getting that dirty i can see it happining........but your right this is an odd one..........................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 08-12-2008, 10:57 AM   #3
Gone Wild
 
Fishing Dude's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2008
Location: Slums of Lake Erie
Posts: 3,722
Default Re: Anyone else run into this?

Replacing OBC to eliminate that as the trouble have one lying around so lending to him. Thinking it is the trouble.
Fishing Dude is offline   Reply With Quote
Unread 08-12-2008, 12:35 PM   #4
Getting Wild
Taylor-Dunn
 
Join Date: Jul 2008
Location: northern calif
Posts: 97
Default Re: Anyone else run into this?

Question, Not having the newer technology I have't run into this buit if I understand it, the OBC is monitoring current going through the sensor, Right? If so, maybe repositioning and securing the cable so it isn't moving around too much might help. Can you post a picture so I can see how far off base I am? Thanks, Randy
ogre'sdad is offline   Reply With Quote
Unread 08-12-2008, 01:09 PM   #5
Gone Wild
 
Fishing Dude's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2008
Location: Slums of Lake Erie
Posts: 3,722
Default Re: Anyone else run into this?

Will post but the new obc is in, thinking that the sensor might be the trouble and if weak the new OBC will fix. Some dirt might not be a problem but being any dirt is this is why I'm thinking this. Was the original OBC many trouble with these.
Fishing Dude is offline   Reply With Quote
Unread 08-12-2008, 02:06 PM   #6
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: Anyone else run into this?

from 1995 to 1997 they had a ton of issues with the OBC than from 1997 to 1999 they redid the OBC,s like 3 times i think before they got it right........any cart with an OBC and a red dash battery light is the original...........if you notice when you buy a new OBC for a 95 to 97 they give you a new orange battery dash light and a new grey wire for the charge receptical in the cart thats because aftyer everything else with the OBC the grey wire would crod in the receptical and sometimes it wasn,t the OBC that was bad but if you pulled that grey wire it would come out.........was a real mess..............i was putting in 12 to 16 of them ( OBC,s ) a season at the campground but beleive it or not there are still quite a few running around with the 1st version and working just fine............but 9 out of 10 crapped out.........thats also why in 98 you couldn,t do the bypass on them like the earlier years........by the way the new orange dash light is so they can just lay the diagnostic tool over the light and get any codes or info ...................
shadowman is offline   Reply With Quote
Unread 08-13-2008, 08:09 AM   #7
Gone Wild
 
Fishing Dude's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2008
Location: Slums of Lake Erie
Posts: 3,722
Default Re: Anyone else run into this?

Tom that is one reason I put the new one in. The one I took out had a 97 year product coad on it, as it also had a nut on back side that said neg bat voltage on it, and a round bump out on the oppsite side. I had had issues on the wifes cart also a 97 and it had a new OBC put in last winter by the guy who rebuilt the it, that he put in backwards which is why I had one lying around. I have learned more on this system in a few months than most. Checking the charger this morning it is down to 2 amps and topping the batteries off.
Fishing Dude is offline   Reply With Quote
Unread 08-13-2008, 10:40 AM   #8
The Last Moja Morani
 
shadowman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2007
Location: jumping from cart to cart
Posts: 8,975
Default Re: Anyone else run into this?

glad to hear it............................................
shadowman is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes



All times are GMT -5. The time now is 08:34 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.