lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 01-12-2013, 01:04 AM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: May 2011
Posts: 13
Default Speed Sensor? Weird problem after motor install

Hey guys, I've been lurking on here for a year or so since I got my cart, but this is my first post, and looking for a little help. I just installed a Plum Quick bandit a couple days ago and everything seemed to fit in perfectly fine. The problem is that when I press on the accelerator it's basically a coin flip if I'll be able to get up to the new top speed, about 22mph, or if it will max out at 8mph. I spoke with them about possibilities and tried checking the speed sensor harness to make sure the connection is tight, which it appears to be. Just wondering if anyone has any suggestions or if you've experienced this problem before. My gut feeling is that there's a loose connection of some sort to be causing the inconsistent reaction but I have no idea if I should take the speed sensor off to test it or if there's something else I could do to troubleshoot? Any thoughts are appreciated, thanks!
shawnhill34 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 01-12-2013, 01:34 AM   #2
Philippians 4:13
 
ArmyVetSgtAdkins's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Ohio
Posts: 440
Default Re: Speed Sensor? Weird problem after motor install

Sounds like might be the speed sensor starting to go I would also just follow the speed sensor wires up and make sure its all in good shape.
ArmyVetSgtAdkins is offline   Reply With Quote
Unread 01-12-2013, 04:57 PM   #3
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 7,997
Default Re: Speed Sensor? Weird problem after motor install

Precedent Excel or Precedent IQ? What's the serial number for the car?
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 01-12-2013, 07:35 PM   #4
Not Yet Wild
 
Join Date: May 2011
Posts: 13
Default Re: Speed Sensor? Weird problem after motor install

It's an IQ cart, serial starts in PQ.
shawnhill34 is offline   Reply With Quote
Unread 01-13-2013, 08:42 PM   #5
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 7,997
Default Re: Speed Sensor? Weird problem after motor install

Probably a bad speed sensor. Sounds like it's about to bite the dust.
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 01-13-2013, 09:33 PM   #6
Not Yet Wild
 
Join Date: May 2011
Posts: 13
Default Re: Speed Sensor? Weird problem after motor install

Is that common for it to act like that before it dies? Any recommendations for a DIY repair?
shawnhill34 is offline   Reply With Quote
Unread 01-13-2013, 09:44 PM   #7
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 7,997
Default Re: Speed Sensor? Weird problem after motor install

Yes it's common. Get a new one and replace it.
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
08 precedent electric speed sensor problem. Cart starts at proper speed then slows . Electric Club Car
Half speed, speed sensor problem?. Electric Club Car
Speed Sensor Problem Electric EZGO
precedent motor speed sensor Electric Club Car
D&D motor speed sensor. Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 11:15 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.