lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-22-2008, 09:53 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Default 91 Club Car 36v won't go

I replaced my 2.5 motor with a 3.5 motor. It ran fine for 2 days. The last time I drove it acted like the batteries were weak and it just stopped. I recharged the batteries and have 38 volts, but I get nothing. Could the larger motor damaged another part. When the other motor went out you could hear the solenoid click. Now I hear nothing. I have 38 volts on one side of the solenoid and nothing on the other when I press the gas pedal.

Please help.

Bart
bparramore is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-22-2008, 10:40 PM   #2
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,079
Default Re: 91 Club Car 36v won't go

"When the other motor went out you could hear the solenoid click. Now I hear nothing. I have 38 volts on one side of the solenoid and nothing on the other when I press the gas pedal"

There's your problem right there. Key on + press gas peddle = 36 volts in and out of the solenoid. Possible bad solenoid or microswitch. Check to see you have voltage between the two small wires on the solenoid at the same key on + peddle pressed situation...If not, check the microswitch.
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 08-22-2008, 10:53 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Default Re: 91 Club Car 36v won't go

Thanks, I will give it a try.
bparramore is offline   Reply With Quote
Unread 08-22-2008, 11:24 PM   #4
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Default Re: 91 Club Car 36v won't go

Both Small posts have 36volts when I push the gas pedal.
bparramore is offline   Reply With Quote
Unread 08-22-2008, 11:47 PM   #5
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,079
Default Re: 91 Club Car 36v won't go

Defective solenoid
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 08-23-2008, 01:08 AM   #6
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Default Re: 91 Club Car 36v won't go

Thanks
bparramore is offline   Reply With Quote
Unread 08-26-2008, 08:22 PM   #7
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Default Re: 91 Club Car 36v won't go

I replaced the solenoid with a new one. Still does not go. I checked the voltage again and I have 38volts on 3 of the posts and nothing where it goes out to the vglide. Do you think I got a bad solenoid or am I missing something. It does have to come out of the solenoid and then go through the vglide to power the motor doesn't it.

Bart
bparramore is offline   Reply With Quote
Unread 08-26-2008, 09:21 PM   #8
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,079
Default Re: 91 Club Car 36v won't go

Absolutely !!!
Do u have 36v accross the two small terminals when the gas peddle is pushed? And 36v at one large solenoid terminal but never accross to the other.....?
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 08-26-2008, 10:01 PM   #9
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Default Re: 91 Club Car 36v won't go

Before I push the pedal I have 36v on one small terminal, green wire, when I push the pedal I have 36v on the other side. It is going to the micros switch on the f/r switch.
Does polarity matter on this solenoid? It was not marked, will it work in either direction?
When I am checking for the 36v I am going from ground on the battery and then to each small post. When I checked from small post to small post(across) I got nothing.

Thanks

Bart
bparramore is offline   Reply With Quote
Unread 08-26-2008, 10:35 PM   #10
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,079
Default Re: 91 Club Car 36v won't go

I think the small posts polarity are your problem. I have 36 across the two small terminals. The negative is constant and the positive comes from the micro switch at the F&R.
So, It doesn't matter which side is which. One side is pos and the other is neg....when that happens the solenoid operates...... I think it will run when you fix this.
scottyb is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes



All times are GMT -5. The time now is 05:46 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.