lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-15-2013, 03:10 PM   #1
Gone Wild
 
Join Date: Jun 2012
Location: Georgia
Posts: 290
Default 2010 CC Precedent limp mode?

Hi

Today l drove approx 1 mile without a problem until l started my trip back home.

Keep in mind that my batteries are 6 months old. 875 Trojans and they are fully charged and the water level is fine.

On the way back l was only able to go less then 10 mph even down a steep hill.

When l got back l put it into reverse and it felt normal and was as fast as it should be.

I also have the speed code 4.

Any suggestions?

Thanks

Alan
Kingman is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 03-15-2013, 03:23 PM   #2
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 8,032
Default Re: 2010 CC Precedent limp mode?

Read the sticky about the speed sensor test and post results.
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 03-15-2013, 04:05 PM   #3
Gone Wild
 
Join Date: Jun 2012
Location: Georgia
Posts: 290
Default Re: 2010 CC Precedent limp mode?

Hi

I did read the sticky but it didn't mention anything about reverses!

Thanks

Alan
Kingman is offline   Reply With Quote
Unread 03-15-2013, 06:29 PM   #4
Getting Wild
 
Dadog70's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2013
Location: Southern Illinois
Posts: 94
Default Re: 2010 CC Precedent limp mode?

Kingman I own a 2007 Precedent and heads up SPEED SENSOR mine was doing the samething and I asked the same question about reverse.
I ordered a new spped sensor took it for a spin back to 18mph with stock everything but lift and tires on my ride. I just bought another stock controller from a BGW member with speed code 4 (price was good) so I can't wait till it comes in to see what speed I will get with code 4.
To answer your reverse question yes it stays same speed
Dadog70 is offline   Reply With Quote
Unread 03-15-2013, 06:37 PM   #5
Gone Wild
 
Join Date: Jun 2012
Location: Georgia
Posts: 290
Default Re: 2010 CC Precedent limp mode?

Thanks

Being that mine is still under warranty l will wait for my dealer to reply

Alan
Kingman is offline   Reply With Quote
Unread 03-15-2013, 09:33 PM   #6
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 8,032
Default Re: 2010 CC Precedent limp mode?

Quote:
Originally Posted by Kingman View Post
I did read the sticky but it didn't mention anything about reverses!

Thanks

Alan
That's because it's irrelevant to the test. Reverse is always in Limp-Mode. What does your car do when you push it?
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 03-15-2013, 10:19 PM   #7
Gone Wild
 
Join Date: Jun 2012
Location: Georgia
Posts: 290
Default Re: 2010 CC Precedent limp mode?

Hi

I didn't push it l just let it roll in "F" down a hill.

The switch by the batteries is in run.


Even though it is a2010 it was a demo sitting in a country club. It is brand new even underneath.

Thanks

Alan
Kingman is offline   Reply With Quote
Unread 03-15-2013, 10:26 PM   #8
Gone Wild
 
Join Date: Jun 2012
Location: Georgia
Posts: 290
Default Re: 2010 CC Precedent limp mode?

Hi

I forgot to mention it did not beep!

Thanks

Alan
Kingman is offline   Reply With Quote
Unread 03-15-2013, 10:30 PM   #9
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,910
Default Re: 2010 CC Precedent limp mode?

Quote:
Originally Posted by Kingman View Post
Hi

I forgot to mention it did not beep!

Thanks

Alan
Ok, it should have beeped and engaged motor braking. Speed sensor bad!
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 03-15-2013, 10:33 PM   #10
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,910
Default Re: 2010 CC Precedent limp mode?

Quote:
Originally Posted by Dadog70 View Post
Kingman I own a 2007 Precedent and heads up SPEED SENSOR mine was doing the samething and I asked the same question about reverse.
I ordered a new spped sensor took it for a spin back to 18mph with stock everything but lift and tires on my ride. I just bought another stock controller from a BGW member with speed code 4 (price was good) so I can't wait till it comes in to see what speed I will get with code 4.
To answer your reverse question yes it stays same speed
Let us know what you get with the speed code 4 controller installed...
PS: GO CARDS!!!
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2010 Precedent Electric Club Car
Clearing the Limp Mode that limits to 15mph Tomberlin
2010 club car precedent-gas Gas Club Car
2010 ParCar will not switch to fast mode Columbia ParCar
2000 PDS...limp home mode problem. Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 05:31 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.