lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-23-2013, 07:32 AM   #1
Getting Wild
Club Car
 
Join Date: Jun 2012
Location: Evansville in
Posts: 91
Default Charging problem

Hey guys, I need some advise. My charger won't kick on. I went to charge it last night and nothing. I just completed a total mod of the cart last night. Everything's done but she won't charge. It still runs fine. Pack voltage is at 49.6. Just no click in the charger when it's plugged in. One thing, when I was installing the new dash, I accidentally hooked up the wire for the battery charge idiot light t o the buzzer, it buzzed real quietly for a second and I realized my mistake and removed it and put the right wire on it. I hope I didn't fry the obc but I don't know. Any help on troubleshooting would be appreciated. It charged fine last time I plugged it in.
monepit is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 04-23-2013, 08:28 AM   #2
Gone Wild
 
caokgafamily's Avatar
Club Car
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ga
Posts: 730
Default Re: Charging problem

Monepit,

I have issue's sometimes with my charger(s) on every problem I've had it's been as simple as the cord conection to the charger or garbage/debri in the plug hole on the cart. Just a thought.
Good luck...
Steve
caokgafamily is offline   Reply With Quote
Unread 04-23-2013, 02:46 PM   #3
Getting Wild
Club Car
 
Join Date: Jun 2012
Location: Evansville in
Posts: 91
Default Re: Charging problem

Problem solved. Thanks to the stickies I checked the wiring diagram for my cart and apparently when I changed the body I had to remove the charge port. For some reason I ran the red wire to the negative side of the pack instead of the positive. Rookie mistake. I haven't been home to fix it and see if it hurt anything but looking at the diagram both charge port wires were just hooked to the neg side so hopefully it didn't hurt the obc. We'll see.
monepit is offline   Reply With Quote
Unread 04-24-2013, 12:28 PM   #4
Getting Wild
Club Car
 
Join Date: Jun 2012
Location: Evansville in
Posts: 91
Default Re: Charging problem

Update. I put the red wire on the right post last night and everything worked fine. Thank God. I didn't want to replace an obc.
monepit is offline   Reply With Quote
Unread 04-24-2013, 02:10 PM   #5
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Mar 2012
Location: Cullman, AL/Destin, FL
Posts: 273
Default Re: Charging problem

Quote:
Originally Posted by monepit View Post
Update. I put the red wire on the right post last night and everything worked fine. Thank God. I didn't want to replace an obc.
nobogez42 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
charging problem Gas EZGO
Another 48V Charging Problem Electric Club Car
Charging Problem Electric Club Car
Charging problem on 48 V. CC Electric Club Car
Charging problem Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 04:27 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.