lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-22-2013, 07:41 AM   #1
Not Yet Wild
 
DrDamaged's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Australia
Posts: 27
Default Club Car half speed.

Hi, I am have troubles with this Club Car Carryall 232. It seems to only go about half the speed that it is supposed to do. I have charged the buggy over night and the volt meter says it's fully charged.

I have tested each battery individually with my multi meter and they all read 8v. I have not load tested the batteries.

The batteries are well hydrated and all battery cables are in good condition.

I am not sure if this buggy has an adjustable speed control or not. I have a couple of pictures of the controller below. Thanks for any help.



DrDamaged is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 05-22-2013, 07:54 AM   #2
Medicare Recipient
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Michigan
Posts: 3,543
Default Re: Club Car half speed.

. . . what year? same speed in reverse as forward? check speed sensor?
Stevegrmich is offline   Reply With Quote
Unread 05-22-2013, 08:33 AM   #3
Not Yet Wild
 
DrDamaged's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Australia
Posts: 27
Default

Thank you, I'll have to check for the year and have just found a sticky post about the speed sensor so will have a read of that.
DrDamaged is offline   Reply With Quote
Unread 05-22-2013, 08:53 AM   #4
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,095
Default Re: Club Car half speed.

Attach the meter to the pack mains and drive, tell us what the pack drops to under load.
8.0 volts is below 50% capacity
You might have a battery problem
Attached Images
File Type: jpg SOC-new-print-003.jpg (62.6 KB, 0 views)
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 05-22-2013, 06:42 PM   #5
Not Yet Wild
 
DrDamaged's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Australia
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by scottyb View Post
Attach the meter to the pack mains and drive, tell us what the pack drops to under load.
8.0 volts is below 50% capacity
You might have a battery problem
Ok, I will try this next, just this morning I tried the speed sensor test. I drove the buggy incase it was in sleep mode, Then pushed it forward. Both the auto brake and buzzer seem to be working correctly.
Thanks
DrDamaged is offline   Reply With Quote
Unread 05-23-2013, 12:38 AM   #6
Not Yet Wild
 
DrDamaged's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Australia
Posts: 27
Default

I did a load test on the batteries, when the buggy was stationery the reading was 50volts, whilst under load the reading was hovering around 47.7volts. Lowest reading dropping to 47.1, this was going up a hill.
DrDamaged is offline   Reply With Quote
Unread 05-24-2013, 07:40 AM   #7
Not Yet Wild
 
DrDamaged's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Australia
Posts: 27
Default

Still have this problem. Strangely whilst driving, if the key is turned off and then on again apparently the buggy regains normal operational speed until it comes to a stop again.
DrDamaged is offline   Reply With Quote
Unread 05-25-2013, 05:19 PM   #8
Not Yet Wild
 
DrDamaged's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Australia
Posts: 27
Default

Buggy still driving at half speed.
DrDamaged is offline   Reply With Quote
Unread 05-25-2013, 10:48 PM   #9
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,910
Default Re: Club Car half speed.

I wonder if the speed sensor is starting to go bad?
It may not be totally bad, but hit and miss...
jakesnake27 is online now   Reply With Quote
Unread 05-27-2013, 07:42 AM   #10
Not Yet Wild
 
DrDamaged's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Australia
Posts: 27
Default

Ok cheers, I ordered a new speed sensor. It's the one that looks like a top hat, AU$475

Will report back once I have replaced it.
DrDamaged is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
MCOR? Speed Sensor? Controller? Cart Runs at half speed. Advice, please. Electric Club Car
Half speed, speed sensor problem?. Electric Club Car
1997 club car runs half speed Electric Club Car
Half speed???? Electric EZGO
club car goes only half speed Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 01:41 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.