lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-19-2013, 10:06 AM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 5
Default Need help troubleshooting speed issue

Does anyone in the Orlando area have a working speed sensor (top hat kind) that I can borrow. I would like to test to see if replacing this fixes my top speed of 9 miles an hour before I invest more money into this project?
LtcdData is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 06-19-2013, 12:41 PM   #2
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,893
Default Re: Need help troubleshooting speed issue

Just do a speed sensor test to test yours. That will tell you right there.
DS IQ or Precedent Speed Sensor Test
If it fails, replace it.
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 06-20-2013, 06:36 AM   #3
Medicare Recipient
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Michigan
Posts: 3,543
Default Re: Need help troubleshooting speed issue

. . . if speed sensor fails, controller defaults to "limp mode" of about 8mph for safety . . . sounds like you are experiencing this . . .
Stevegrmich is offline   Reply With Quote
Unread 07-18-2013, 10:14 PM   #4
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 5
Default Re: Need help troubleshooting speed issue

Replaced the speed sensor. Still crawling along. Any thoughts as to next step?
LtcdData is offline   Reply With Quote
Unread 07-19-2013, 06:08 AM   #5
Medicare Recipient
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Michigan
Posts: 3,543
Default Re: Need help troubleshooting speed issue

. . . provide more cart info . . . year, etc . . .
Stevegrmich is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
need a little help with speed issue Electric Club Car
Speed issue Electric Club Car
Junk speed controller or solenoid/resistors issue? no "0 speed" instant ~1/2 throttle Columbia ParCar
Speed issue? Electric EZGO
g8 speed issue Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 01:48 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.