lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-21-2013, 09:54 PM   #1
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Oct 2008
Location: East Texas
Posts: 318
Default Precedent Lights not working

I have an 08 Precedent with the factory light kit installed. It's been working great for years, then all of a sudden one evening the headlights turned off for a couple of seconds then back on. A few days later, the headlights or tail lights don't come on at all. I have verified wiring is good and all connections are clean. I have voltage through the switch but doesn't make it to the lights. There is another device which to me looks like a relay. Is there any way to test the relay?
basshawk84 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 06-21-2013, 10:21 PM   #2
Dazed & Confused
 
crash test dummy's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2011
Location: Z-HELLS FL
Posts: 14,066
Default Re: Precedent Lights not working



check fuse too
crash test dummy is offline   Reply With Quote
Unread 06-23-2013, 08:06 AM   #3
Getting Wild
Club Car
 
Join Date: Jun 2013
Location: Sugar Land, TX
Posts: 126
Default

I would check the 9-pin harness connectors under dash. Sounds like one has worked loose.
smackdaddy66 is offline   Reply With Quote
Unread 06-23-2013, 11:00 PM   #4
Rode hard, put up wet!
 
lance_214's Avatar
Club Car
 
Join Date: May 2013
Location: Southeast Missouri
Posts: 458
Default Re: Precedent Lights not working

A buddy of mine had the same problem...they didn't work for a year or so but he took it to get it worked on and had them fix his lights. There's a ground, that according to them, is known for coming loose causing the lights to quit working. I will try to ask him tomorrow and find out where he's talking about if he even knows and post it tomorrow night.
lance_214 is offline   Reply With Quote
Unread 06-26-2013, 05:05 AM   #5
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Oct 2008
Location: East Texas
Posts: 318
Default Re: Precedent Lights not working

Thanks! I still haven't figured out the problem as of yet.
basshawk84 is offline   Reply With Quote
Unread 06-26-2013, 10:39 AM   #6
Gone Wild
 
SaltLifeCC's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 729
Default Re: Precedent Lights not working

I guess if you've checked voltage thru to the load side of the switch, it's not the switch? I have the OEM style light kit too and I just replaced my switch because the one that came with the kit was getting flaky. We'd have to pull, then push a little, turn a little, jiggle it, etc. to get the lights to come on and stay on. It was progressively getting worse and I expected it would start cutting in and out when just riding the cart. Picked up a black rocker switch at O'Reillys that fit the same hole and has a little LED on it that comes on when the lights are on. That little LED (Comes in red, green, or blue - I got blue) is almost like having an interior light, it's so bright. Fortunately the steering wheel keeps it out of my eyes. It's actually pretty cool looking and now no more jiggling the switch to turn on the lights.
SaltLifeCC is offline   Reply With Quote
Unread 06-27-2013, 11:22 PM   #7
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Oct 2008
Location: East Texas
Posts: 318
Default Re: Precedent Lights not working

It looks like the switch is working 100%, so still trying to figure it out.
basshawk84 is offline   Reply With Quote
Unread 06-30-2013, 10:25 AM   #8
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Oct 2008
Location: East Texas
Posts: 318
Default Re: Precedent Lights not working

Quote:
Originally Posted by lance_214 View Post
A buddy of mine had the same problem...they didn't work for a year or so but he took it to get it worked on and had them fix his lights. There's a ground, that according to them, is known for coming loose causing the lights to quit working. I will try to ask him tomorrow and find out where he's talking about if he even knows and post it tomorrow night.
Lance, were you able to talk to your buddy about the ground issue?
basshawk84 is offline   Reply With Quote
Unread 06-30-2013, 11:35 PM   #9
Rode hard, put up wet!
 
lance_214's Avatar
Club Car
 
Join Date: May 2013
Location: Southeast Missouri
Posts: 458
Default Re: Precedent Lights not working

Quote:
Originally Posted by basshawk84 View Post
Lance, were you able to talk to your buddy about the ground issue?
I've been down and out on my back...I haven't left the freaking house. Sorry!
lance_214 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2010 Club Car Precedent Brake Lights Not Working Electric Club Car
06 Club Car Precedent lights not working Electric Club Car
Lights not working on '09 Precedent Electric Club Car
07 Club Car Precedent---Lights stopped working after new batteries installed Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 04:07 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.