lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-25-2013, 09:10 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Default 2005 Precedent IQ Going Into Limp Mode At Full Throttle

First off, let me say I have gotten a lot of good insight to the world of cart diagnosing form this site. I have been pouring over the net for an answer to a question I could not find. I maintain a small fleet of club car carts of various years for a little rental business and I have 4 2005 Precedent Professional PQ0535-xxxxx carts exhibiting the same exact symptoms. The carts are completely stock with the 4x12v battery setup.

The carts all start out with a burst of speed until I apply full throttle, then they slow down and go into limp mode until I reset the tow/run switch. If I apply only 1/2 to 3/4 throttle this does not happen. There is no regen and no roll away beeping or braking at all.

The carts had been in storage over the winter (after a summer of flawless operation) with the tow/run switches in the "tow" position. They were all put on chargers and fully topped off before these symptoms appeared.

I don't want to start replacing speed sensors or mcors because four carts exhibiting the same problem is more than a coincidence. Times like this I wish I had a IQDM scanner. Any insights or methods of testing these things with a multimeter would be greatly appreciated.
friemech is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 06-26-2013, 12:48 AM   #2
STEALTH 4X4
 
sunoco's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: GA
Posts: 2,017
Default Re: 2005 Precedent IQ Going Into Limp Mode At Full Throttle

Quote:
Originally Posted by friemech View Post
There is no regen and no roll away beeping or braking at all.
I believe their should be. Bad speed sensor will put it in slow mo
sunoco is offline   Reply With Quote
Unread 06-26-2013, 06:10 AM   #3
Medicare Recipient
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Michigan
Posts: 3,543
Default Re: 2005 Precedent IQ Going Into Limp Mode At Full Throttle

. . . do any of the other CCs you maintain have similar motors where you could swap out a speed sensor for testing purposes?
Stevegrmich is offline   Reply With Quote
Unread 06-26-2013, 03:25 PM   #4
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 8,002
Default Re: 2005 Precedent IQ Going Into Limp Mode At Full Throttle

Quote:
Originally Posted by friemech View Post
There is no regen and no roll away beeping or braking at all.
Bad Speed Sensor
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 06-26-2013, 08:20 PM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Default Re: 2005 Precedent IQ Going Into Limp Mode At Full Throttle

Tahoe, knowing that you're a club car mechanic, I will trust your diagnosis. Have you run into this phenomenon before with numerous carts failing from the same condition all at once? It seems like they all had the same expiration date or something. I'll check back in after I install a new sensor in one of them.

Steve-I could swap one off another 05 IQ and see.
Sunoco- I was thinking along that line, too.

Thanks for the info.

Last edited by friemech; 06-26-2013 at 08:22 PM.. Reason: incomplete entry
friemech is offline   Reply With Quote
Unread 06-26-2013, 10:16 PM   #6
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,889
Default Re: 2005 Precedent IQ Going Into Limp Mode At Full Throttle

Quote:
Originally Posted by friemech View Post
Have you run into this phenomenon before with numerous carts failing from the same condition all at once?
That is very weird, I have never heard of this...
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 06-27-2013, 01:25 PM   #7
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 8,002
Default Re: 2005 Precedent IQ Going Into Limp Mode At Full Throttle

Quote:
Originally Posted by friemech View Post
Have you run into this phenomenon before with numerous carts failing from the same condition all at once?
Thanks for the info.
Indeed I have.... I like to call this phenomenon.... "2005"
TahoeDawgZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 06-27-2013, 01:41 PM   #8
Gone Wild
 
TDAWG's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: East Texas
Posts: 311
Default Re: 2005 Precedent IQ Going Into Limp Mode At Full Throttle

Quote:
Originally Posted by TahoeDawgZ71 View Post
Indeed I have.... I like to call this phenomenon.... "2005"

There where lots of wierd things happening in 2004 and 2005.
TDAWG is offline   Reply With Quote
Unread 07-22-2013, 06:25 AM   #9
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Default Re: 2005 Precedent IQ Going Into Limp Mode At Full Throttle

Well boys, TahoeDawg was right on, as were the rest of you that suggested it was the speed sensor. I bought one and tried it on the 6 carts that were in limp mode and they all kicked it up to 20+mph. $420 worth of sensors, yes please and thank you. I still am flabbergasted that 6 carts would all fail from the same thing at the same time. Thanks for your assistance and rest assured I'll be calling on you again at some point.
friemech is offline   Reply With Quote
Unread 07-22-2013, 06:27 AM   #10
Medicare Recipient
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Michigan
Posts: 3,543
Default Re: 2005 Precedent IQ Going Into Limp Mode At Full Throttle

Quote:
Originally Posted by friemech View Post
Well boys, TahoeDawg was right on, as were the rest of you that suggested it was the speed sensor. I bought one and tried it on the 6 carts that were in limp mode and they all kicked it up to 20+mph. $420 worth of sensors, yes please and thank you. I still am flabbergasted that 6 carts would all fail from the same thing at the same time. Thanks for your assistance and rest assured I'll be calling on you again at some point.

. . .
Stevegrmich is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
yamaha g2 bogs at half throttle through full throttle Gas Yamaha
Clearing the Limp Mode that limits to 15mph Tomberlin
Yamaha G1 Only Runs with full choke and full Throttle Gas Yamaha
2010 CC Precedent limp mode? Electric Club Car
2000 PDS...limp home mode problem. Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 04:52 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.