lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-06-2013, 04:16 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 25
Default New batteries, still not charging

I own a 2003 Club Car, 48v, replaced all 6 batteries 3 weeks ago with brand new batteries. I used the car on July 4, ran well all day, I went to put the charger on it, and immediately the charger went to 15, the charger ran a little bit and kicked off, the amp button popped out. I tried charging this several more time, but the charger did the same thing. I used my neighbors charger same brand, for a Club Car. His charger immediately the needle went to 15, and after 3 hrs of running, I checked, the needle had not moved and the charger was extremely hot, in fact it burned the chord I was using to connect the charger and cart. We checked the battery cables, wires inside the cart, nothing was hot, or even warm, nothing gurgling, etc. Any suggestions? Thanks
dalsdorf is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 07-06-2013, 04:32 PM   #2
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,866
Default Re: New batteries, still not charging

Has the cart charged correctly at all since you put in the new batts?
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 07-06-2013, 06:20 PM   #3
Gone Wild
Yamaha
 
Join Date: May 2012
Location: Rio Verde, Az
Posts: 2,679
Default Re: New batteries, still not charging

Sounds like something got miswired when you replaced the batteries. Check the wires that go to the charger and measure them at the charger connector. You should see the full pack voltage there.
Volt_Ampere is offline   Reply With Quote
Unread 07-06-2013, 09:51 PM   #4
STEALTH 4X4
 
sunoco's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: GA
Posts: 2,017
Default Re: New batteries, still not charging

Quote:
Originally Posted by dalsdorf View Post
I own a 2003 Club Car, 48v, replaced all 6 batteries 3 weeks ago with brand new batteries. I used the car on July 4, ran well all day, I went to put the charger on it, and immediately the charger went to 15, the charger ran a little bit and kicked off, the amp button popped out. I tried charging this several more time, but the charger did the same thing. I used my neighbors charger same brand, for a Club Car. His charger immediately the needle went to 15, and after 3 hrs of running, I checked, the needle had not moved and the charger was extremely hot, in fact it burned the chord I was using to connect the charger and cart. We checked the battery cables, wires inside the cart, nothing was hot, or even warm, nothing gurgling, etc. Any suggestions? Thanks
We're you using the cord that was with the charger already? What does this mean?
sunoco is offline   Reply With Quote
Unread 07-07-2013, 07:46 AM   #5
Gone Wild
 
CartTrader's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ohio-In Summer, Central Florida-In winter
Posts: 887
Default Re: New batteries, still not charging

Quote:
Originally Posted by sunoco View Post
We're you using the cord that was with the charger already? What does this mean?
I think he was using an extension cord. Probably undersized!!

CartTrader
CartTrader is offline   Reply With Quote
Unread 07-07-2013, 07:54 AM   #6
Gone Wild
 
CartTrader's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2008
Location: Ohio-In Summer, Central Florida-In winter
Posts: 887
Default Re: New batteries, still not charging

Quote:
Originally Posted by dalsdorf View Post
I own a 2003 Club Car, 48v, replaced all 6 batteries 3 weeks ago with brand new batteries. I used the car on July 4, ran well all day, I went to put the charger on it, and immediately the charger went to 15, the charger ran a little bit and kicked off, the amp button popped out. I tried charging this several more time, but the charger did the same thing. I used my neighbors charger same brand, for a Club Car. His charger immediately the needle went to 15, and after 3 hrs of running, I checked, the needle had not moved and the charger was extremely hot, in fact it burned the chord I was using to connect the charger and cart. We checked the battery cables, wires inside the cart, nothing was hot, or even warm, nothing gurgling, etc. Any suggestions? Thanks
Was this the first time you charged the batteries after installing new batteries? If so you have probably run the batteries down quite a bit as they should of been charged before using them the first time. That being said...going to 15 would not be unusual, nor staying there for some time as the batteries were really discharged! The charger if at all possible should be plugged directly into the wall. If not the extension cord should be at least 14 gauge and 12 gauge would be better!!

CartTrader
CartTrader is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
batteries not charging Electric Club Car
Charging with new batteries Electric EZGO
Batteries not charging? Electric EZGO
Charging Batteries Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 05:30 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.