lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 11-06-2013, 08:25 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
Default more probles now lol

I got the battery problem solved now that I got new batteries well new for me LOL there less then a year old Trojans. Now the problem is when I go full throttle one cable or motor starts to smoke. If you easy around on it there is now problem. What might be the problem. I have checked the cable connections to make sure they are tight, cables are hooked up right. I do have a 500 amp controller and heavy duty f&r switch, solenoid, 4 gauge. Didn't have this problem before new batteries.
mhandley is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 11-06-2013, 08:30 PM   #2
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,895
Default Re: more probles now lol

An electric cart is not supposed to smoke!
Probably a loose connection...
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 11-06-2013, 09:00 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
Default Re: more probles now lol

all the connection are tight. As long as I don't have it at full throttle it doesn't smoke. It is smoking from the motor. The cart has been sitting for a few months well from last hunting season. Could the armiger (I think that's how you spell it) be dirty or rust built up on it cause it to smoke? I'm at a loss here with this cart.
mhandley is offline   Reply With Quote
Unread 11-06-2013, 09:12 PM   #4
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
 
93yellowclubcar's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2012
Location: West Virginia
Posts: 4,094
Default Re: more probles now lol

Quote:
Originally Posted by mhandley View Post
all the connection are tight. As long as I don't have it at full throttle it doesn't smoke. It is smoking from the motor. The cart has been sitting for a few months well from last hunting season. Could the armiger (I think that's how you spell it) be dirty or rust built up on it cause it to smoke? I'm at a loss here with this cart.
Very likely something is amiss in the motor. The armature (correct spelling ) could be rusty, but I've never had that issue in several years of resurrecting carts that have sat for 5-6 years.
93yellowclubcar is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes



All times are GMT -5. The time now is 09:16 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.