lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 12-09-2013, 05:35 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 3
Default speed loss after 4 seconds

my 2004 regent cart goes to half speed after 4 or 5 seconds on the road.
It has new batteries and code 4 is installed
laknutsen is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 12-09-2013, 06:13 PM   #2
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,889
Default Re: speed loss after 4 seconds

Welcome to BGW!

Sounds like a speed sensor failure. Do a speed sensor test found above in the stickies.
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 12-10-2013, 09:39 AM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 3
Default Re: speed loss after 4 seconds

Thanks for the reply. The buzzer sounds when I push it in reverse but it will not sound when pushed forward, is the sensor located behind the dash?
laknutsen is offline   Reply With Quote
Unread 12-10-2013, 10:12 AM   #4
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,889
Default Re: speed loss after 4 seconds

Does the cart also resist moving while the buzzer sounds? The buzzer is behind the dash and the sensor is mounted to the end of the motor.
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 12-10-2013, 12:18 PM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 3
Default Re: speed loss after 4 seconds

I found and replaced the speed sensor. All fixed again. You people are great, thank you. Les
laknutsen is offline   Reply With Quote
Unread 12-10-2013, 12:20 PM   #6
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,889
Default Re: speed loss after 4 seconds

Quote:
Originally Posted by laknutsen View Post
I found and replaced the speed sensor. All fixed again. You people are great, thank you. Les
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Loss of power after about 50 seconds from engine. Gas Club Car
Battery light on 25 seconds off 5 seconds Electric Club Car
Cart will only run full speed for 3 seconds Electric Club Car
Loss of speed Electric EZGO
Speed loss Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 03:01 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.