lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 12-24-2013, 12:36 PM   #1
Not Yet Wild
 
Marshred's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2013
Location: Southwest Louisiana
Posts: 31
Default 2013 Rem DS 7D

What is this terminal block/component that is located to the right of the solenoid? It is on my 2013 remanufactured DS.
Marshred is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 12-27-2013, 12:50 AM   #2
STEALTH 4X4
 
sunoco's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: GA
Posts: 2,017
Default Re: 2013 Rem DS 7D

Picture doesnt work?
sunoco is offline   Reply With Quote
Unread 12-28-2013, 07:37 PM   #3
Not Yet Wild
 
Marshred's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2013
Location: Southwest Louisiana
Posts: 31
Default Re: 2013 Rem DS 7D

let me try again, it was working...
Marshred is offline   Reply With Quote
Unread 12-28-2013, 07:51 PM   #4
Not Yet Wild
 
Marshred's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2013
Location: Southwest Louisiana
Posts: 31
Default Re: 2013 Rem DS 7D

Here is the pic again...
The cart is a 2013 Remanufactured Club Car DS. It has the Tow/Run switch and the communication plug on the bottom of the F/R switch.

I was having an issue with my cart. It would sometimes run at reduced speed and other times run at high speed. I found the nut very loose on this terminal. After tightening it, I have not had this problem any longer. But, now I am having the issue of the cart not wanting to go or just bump. I can hold the pedal down and it will eventually engage the relay and take off. I want to get this fixed!
Attached Images
File Type: jpg groundTerm.jpg (129.1 KB, 0 views)
Marshred is offline   Reply With Quote
Unread 12-28-2013, 09:09 PM   #5
Old Sky Soldier
 
mrgolf's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2011
Location: Kentucky
Posts: 2,976
Default Re: 2013 Rem DS 7D

That is a block for the neg battery cable. Mine has one or two more wires connected to it. In fact that is where I picked up neg for my power reducer. If that nut was loose you may have other loose connections. I would put the cart in tow and put a wrench on every cable connection you can find. Be careful on the motor, use two wrenches so you can hold the nut next to the motor case, you don't want it to turn.
mrgolf is offline   Reply With Quote
Unread 12-29-2013, 04:05 AM   #6
STEALTH 4X4
 
sunoco's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: GA
Posts: 2,017
Default Re: 2013 Rem DS 7D

The black wire from the obc should connect there and a wire from there to the controller. Where is the small black wire on the top terminal of the controller going?

Any issues charging or charger not turning off?


Your problem sounds like an mcor or controller issue. Does it do it everytime you go to drive the cart?
sunoco is offline   Reply With Quote
Unread 12-29-2013, 10:34 AM   #7
Not Yet Wild
 
Marshred's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2013
Location: Southwest Louisiana
Posts: 31
Default Re: 2013 Rem DS 7D

No charging issues.
It most often occurs when you first use the cart. Once it has been driven, it works ok and intermittently will not respond to pressing the pedal. I found a nice PDF flow chart on troubleshooting the IQ system, so I will go through that today. Being intermittent, it could be difficult to track down. I will try though!

One other thing I am seeing is 40+ volts between the B- terminal pictured and the cart frame. I will check the motor terminals first and go from there.

If anyone has any tricks or suggestions, please offer!
Marshred is offline   Reply With Quote
Unread 12-29-2013, 10:37 AM   #8
Not Yet Wild
 
Marshred's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2013
Location: Southwest Louisiana
Posts: 31
Default Re: 2013 Rem DS 7D

Quote:
Originally Posted by sunoco View Post
The black wire from the obc should connect there and a wire from there to the controller. Where is the small black wire on the top terminal of the controller going?

Any issues charging or charger not turning off?


Your problem sounds like an mcor or controller issue. Does it do it everytime you go to drive the cart?
I will check on the wires...
Marshred is offline   Reply With Quote
Unread 12-29-2013, 12:18 PM   #9
Not Yet Wild
 
Marshred's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2013
Location: Southwest Louisiana
Posts: 31
Default Re: 2013 Rem DS 7D

More Information on chasing frame voltage/motor test.
How are these readings???
Ohm'd the motor, ground=diff case
A1/ground 1.06M ohm
A2/ground 1.06M ohm
A1/A2 .3 ohm
F1/ground OL
F2/ground OL
F1/F2 1.8 ohm

Wiring: Black wire from OBC is tied with B- to top controller terminal and the wire running to the stud terminal in earlier picture.

MCOR Test
Across MCOR White-Purp/white 6.85k
Yellow-White 7.98k pedal up - Pedal down. 1.75k
Yellow-purp/white 1.13k pedal up - Pedal down. 7.7k

IQ test: All B+ signals to Speed controller test good. Tow switch, Key switch, F/R switch. All have voltage along with B+ signal to kick in solenoid.
Attached Images
File Type: jpg CCWiring.JPG (123.6 KB, 0 views)
File Type: jpg CCControlWiring.JPG (108.2 KB, 0 views)
File Type: jpg CCControllerInfo.JPG (93.1 KB, 0 views)
Marshred is offline   Reply With Quote
Unread 12-29-2013, 05:15 PM   #10
Not Yet Wild
 
Marshred's Avatar
Club Car
 
Join Date: Apr 2013
Location: Southwest Louisiana
Posts: 31
Default Re: 2013 Rem DS 7D

Well, to took all the wires off the motor and controller and tested the hardware logic and it was all good. Put it all back together and worked well for a while. I then pulled the MCOR and the micro switch circuit seems to be intermittent. Put it back together and could not get the cart to go without pumping the pedal and then holding it down for a bit. I think my troubles are located in the MCOR.
The frame voltage is back when testing B- to frame...
Marshred is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2013 Hot Rod Pour Tour Autos/4x4s/ATVs/Side x Sides
Bought a 2013 Drive EFI PTV Gas Yamaha
March 10, 2013 @ 2am Electric Club Car
as of feb 2013 Test Post


All times are GMT -5. The time now is 09:34 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.