lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 01-20-2014, 05:34 PM   #1
Gone Wild
 
8-point's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2011
Location: The Pee Dee, S.C.
Posts: 443
Default Power Drive3 question

After a ride through the hunting club I plugged the charger up. I noticed the charger going through the usual clicking off then on but then a real (out of the ordinary) loud hum when it cycled back on a little later. Then silence and a click or two and that was it. It quit. Should I let it rest over night a start a charge in the AM?


Sent from my iPhone using Tapatalk
8-point is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 01-20-2014, 08:33 PM   #2
STEALTH 4X4
 
sunoco's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: GA
Posts: 2,017
Default Re: Power Drive3 question

Does the breaker pop? Did you see any smoke?
sunoco is offline   Reply With Quote
Unread 01-20-2014, 08:55 PM   #3
Gone Wild
 
8-point's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2011
Location: The Pee Dee, S.C.
Posts: 443
Default Re: Power Drive3 question

No smoke. I do notice now when I plug in the charger it clicks as usual but does not start charging.
8-point is offline   Reply With Quote
Unread 01-20-2014, 09:13 PM   #4
STEALTH 4X4
 
sunoco's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: GA
Posts: 2,017
Default Re: Power Drive3 question

Have you checked the fuse in the yellow holder and on back of charge receptacle? Check all connections
sunoco is offline   Reply With Quote
Unread 01-21-2014, 09:45 AM   #5
Gone Wild
 
caokgafamily's Avatar
Club Car
 
Join Date: Oct 2008
Location: Ga
Posts: 730
Default Re: Power Drive3 question

I'm pretty sure the POWERWISE 3 is loud sometimes and it gets real hot, I'm pretty sure this is normal. Search the threads for your concerns I think there are other post about this same thing.

Steve
caokgafamily is offline   Reply With Quote
Unread 01-21-2014, 10:20 AM   #6
Gone Wild
 
8-point's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2011
Location: The Pee Dee, S.C.
Posts: 443
Default Re: Power Drive3 question

Quote:
Originally Posted by sunoco View Post
Have you checked the fuse in the yellow holder and on back of charge receptacle? Check all connections
I checked that fuse and it's good, thanks.
8-point is offline   Reply With Quote
Unread 01-21-2014, 10:22 AM   #7
Gone Wild
 
8-point's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2011
Location: The Pee Dee, S.C.
Posts: 443
Default Re: Power Drive3 question

Quote:
Originally Posted by caokgafamily View Post
I'm pretty sure the POWERWISE 3 is loud sometimes and it gets real hot, I'm pretty sure this is normal. Search the threads for your concerns I think there are other post about this same thing.

Steve
When it began charging it was normal. Normal sounding hum then the OBC did its thing (shutting down then back on) running diagnostics. Little while later when the OBC shut it down again but this time when it came back on it was humming louder briefly and shut right back off. It stayed off.
later I unplugged everything and started over by plugging everything back in as usual and all I get is a click. It's like the OBC is telling the charger to come on but the charger only makes a click.
8-point is offline   Reply With Quote
Unread 01-21-2014, 10:25 AM   #8
STEALTH 4X4
 
sunoco's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2011
Location: GA
Posts: 2,017
Default Re: Power Drive3 question

Did you check the big fuse on the back of the receptacle? Its got the clear cover on it. I just had a PD3 do this and that's what it was. Again, check all connections
sunoco is offline   Reply With Quote
Unread 01-21-2014, 11:08 AM   #9
Gone Wild
 
8-point's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2011
Location: The Pee Dee, S.C.
Posts: 443
Default Re: Power Drive3 question

Quote:
Originally Posted by sunoco View Post
Did you check the big fuse on the back of the receptacle? Its got the clear cover on it. I just had a PD3 do this and that's what it was. Again, check all connections
Will do.
8-point is offline   Reply With Quote
Unread 01-21-2014, 09:14 PM   #10
Gone Wild
 
8-point's Avatar
Club Car
 
Join Date: Aug 2011
Location: The Pee Dee, S.C.
Posts: 443
Default Re: Power Drive3 question

All connections and fuses good. Just in case it's the charger, I did find some info on my charger (#26560) that describe some tests to run.


http://golftechs.us/Manuals/2008%202...er%20maint.pdf
8-point is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
power question Gas EZGO
12v Power question Electric EZGO
Power Question Electric Club Car
Question about power Electric Club Car
G16 power speed question??? Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 05:08 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.