lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 04-04-2014, 06:52 PM   #1
DS Drivers Club Founder
 
CCFanatic's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2013
Location: Upstate NY
Posts: 3,409
Default Lesteronic II Charger Problem

If you remember, before I rebuilt the 90 36v, I had a thread about how the Lesteronic II charger had an excessive draw issue. Fast forward to 2014, when I reassembled the cart, I "redid" the wiring. When I plugged the charger into the cart, it was at about 20 amps and was gradually coming down. When I drove it, I noticed it had a run time of about 20 mins. So yesterday, I decided to plug in the charger and watch it. It started out at 20 amps and came down to about 12 amps and it shut off. So, I immediately unplugged the plug that goes into the cart and then plugged it in again. Again, started at 20 amps, went down to about 12, and shut off again. Each "cycle" would last about 30-45 mins. Anyone have any ideas or tests for me to try?

Oh, the batteries are 2012 Trojan 12v GC batteries.
CCFanatic is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 04-04-2014, 09:38 PM   #2
Dazed & Confused
 
crash test dummy's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2011
Location: Z-HELLS FL
Posts: 14,063
Default Re: Lesteronic II Charger Problem

all i got is the trouble shooting guide (PDF)

SEE SECTION 5 PART A charger shuts off to soon
Attached Files
File Type: pdf troubleshootingguide.pdf (62.1 KB, 0 views)
crash test dummy is offline   Reply With Quote
Unread 04-04-2014, 09:41 PM   #3
DS Drivers Club Founder
 
CCFanatic's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2013
Location: Upstate NY
Posts: 3,409
Default Re: Lesteronic II Charger Problem

I have been talking with MudHog because he had a similar problem and he told me about a test for the timer so I am going to do that and report tomorrow.
CCFanatic is offline   Reply With Quote
Unread 04-04-2014, 09:59 PM   #4
South LA Coonass
Yamaha
 
Join Date: Mar 2014
Location: New Iberia, LA
Posts: 527
Default Re: Lesteronic II Charger Problem

What is your bank voltage and individual battery voltage? Also, have you checked the specific gravity of each battery?
MudHog is offline   Reply With Quote
Unread 04-04-2014, 10:19 PM   #5
DS Drivers Club Founder
 
CCFanatic's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2013
Location: Upstate NY
Posts: 3,409
Default Re: Lesteronic II Charger Problem

You want the voltages while charging or after rest?
CCFanatic is offline   Reply With Quote
Unread 04-04-2014, 10:38 PM   #6
South LA Coonass
Yamaha
 
Join Date: Mar 2014
Location: New Iberia, LA
Posts: 527
Default Re: Lesteronic II Charger Problem

Quote:
Originally Posted by CCFanatic View Post
You want the voltages while charging or after rest?
both preferred
MudHog is offline   Reply With Quote
Unread 04-05-2014, 11:58 AM   #7
DS Drivers Club Founder
 
CCFanatic's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2013
Location: Upstate NY
Posts: 3,409
Default Re: Lesteronic II Charger Problem

24Hr after charge Voltages:

12.4
12.4
12.4
Overall 37.4

Under load:

12.0
12.0
12.0
Pack Voltage 36.1
CCFanatic is offline   Reply With Quote
Unread 04-05-2014, 12:01 PM   #8
DS Drivers Club Founder
 
CCFanatic's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2013
Location: Upstate NY
Posts: 3,409
Default Re: Lesteronic II Charger Problem

Getting 40 volts on back side of receptacle on cart while charging.
CCFanatic is offline   Reply With Quote
Unread 04-05-2014, 12:15 PM   #9
DS Drivers Club Founder
 
CCFanatic's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2013
Location: Upstate NY
Posts: 3,409
Default Re: Lesteronic II Charger Problem

After about 7 minutes of being plugged in, it went from reading 21 amps to about 10.

Current voltages;

14.9
14.9
15.0

Pack voltage: 45.0
CCFanatic is offline   Reply With Quote
Unread 04-05-2014, 01:14 PM   #10
DS Drivers Club Founder
 
CCFanatic's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2013
Location: Upstate NY
Posts: 3,409
Default Re: Lesteronic II Charger Problem

The charger just shut off. But since 12:15, the ammeter was "stuck" on 10 amps and was like that until it turned off.
CCFanatic is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Charger problem? Electric EZGO
Charger problem,,,,, Electric EZGO
is it a charger problem Electric Club Car
E-Z-GO charger problem Electric EZGO
Charger problem Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 05:15 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.