lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-31-2014, 01:11 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2013
Location: Rocky Hill CT
Posts: 17
Default Replaced solenoid and still no click

I have 1996 ds, club car, with mcor conversion kit installed 1 year, solenoid replaced,new batteries this spring

i rest OBC twice... I put a new solenoid in and still no click. so i tested the solenoid and found this!
I checked all the batteries and all tbe wiring with a meter no breaks in wire. All the fuses are good. i found on the small terminal with the red and white wires on it no voltage while pressing pedal down so i took them of the post on red wire no voltage and white wire 51.8 volts when its off the terminal. i found the diode is bad and order new one. but will this cause my problem?
I need some direction on what might be my problem.

thank you
tom
tomr406 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 05-31-2014, 02:00 PM   #2
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,069
Default Re: Replaced solenoid and still no click

The solenoid needs 48v between the 2 small posts when the gas peddle is down. Check to see if you are missing the + or the - side ......
With the cart on blocks use a small jumper wire to temporarily bring the missing current to the solenoid. It should click immediately and the wheels should spin with the gas peddle down .... report back.
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 05-31-2014, 02:35 PM   #3
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2013
Location: Rocky Hill CT
Posts: 17
Default Re: Replaced solenoid and still no click

Okay yellow should be neg. I will check tonight
tomr406 is offline   Reply With Quote
Unread 05-31-2014, 04:47 PM   #4
Gone Wild
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 458
Default Re: Replaced solenoid and still no click

Quote:
Originally Posted by tomr406 View Post
Okay yellow should be neg. I will check tonight
Yellow neg. goes from solenoid to OBC, if the solenoid clicks when you jumper the yellow to battery neg then the OBC is faulty or there is no continuity in the yellow wire. The OBC disconnects the yellow when the car is on charge to prevent it being driven.
Golfdog is offline   Reply With Quote
Unread 05-31-2014, 08:22 PM   #5
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2013
Location: Rocky Hill CT
Posts: 17
Default Re: Replaced solenoid and still no click

ok from battery 6 to small terminals 49.5 on each terminal From the 1 battery to small terminals i read .2v on both terminal. so i thing i lost the ground. tried to jump ground from number 6 battery..nothing
tomr406 is offline   Reply With Quote
Unread 06-01-2014, 06:50 AM   #6
Gone Wild
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 458
Default Re: Replaced solenoid and still no click

I presume you did remove the faulty diode before doing the tests
Golfdog is offline   Reply With Quote
Unread 06-01-2014, 02:06 PM   #7
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2013
Location: Rocky Hill CT
Posts: 17
Default Re: Replaced solenoid and still no click

yes i did.
tomr406 is offline   Reply With Quote
Unread 06-01-2014, 09:48 PM   #8
Call me Rich
 
KillerCC's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2011
Location: Western NY
Posts: 1,154
Default Re: Replaced solenoid and still no click

Do you have good ignition power from the key?
KillerCC is offline   Reply With Quote
Unread 06-02-2014, 10:16 AM   #9
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Feb 2013
Location: Rocky Hill CT
Posts: 17
Default Re: Replaced solenoid and still no click

Yes good power to switch and thru key.
tomr406 is offline   Reply With Quote
Unread 06-02-2014, 10:44 AM   #10
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
 
93yellowclubcar's Avatar
Club Car
 
Join Date: Nov 2012
Location: West Virginia
Posts: 4,094
Default Re: Replaced solenoid and still no click

I'm still thinking OBC issue, had it baffle me once and I did this (per TahoeDawg's advice) -

Use a small jumper wire and clip to the small post of the solenoid (NOT LARGE POST) where the yellow wire is located. Clip the other end to the B- post of the controller. If the car will now run when you try to go, replace the OBC.

Let us know what happens.
93yellowclubcar is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
i need some help
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
80's EZ-GO replaced solenoid now won't go? Electric EZGO
replaced solenoid, still no go Electric Club Car
Can solenoid studs be replaced? Electric EZGO
replaced solenoid, now nothing Electric Club Car
Replaced Soleniod in 1997 ezgo now no click? Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 01:06 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.