Buggies Gone Wild Golf Cart Forum

Buggies Gone Wild Golf Cart Forum (http://www.buggiesgonewild.com/)
-   Electric Club Car (http://www.buggiesgonewild.com/electric-club-car/)
-   -   Bad charger or bad something else? (http://www.buggiesgonewild.com/electric-club-car/96077-bad-charger-bad-something-else.html)

jedowden 07-07-2014 06:53 PM

Bad charger or bad something else?
 
Hi All,

Before posting this, I've read message boards for 3 straight days, and even called a cart place for help....still no joy. I'm hoping to get some much needed help on this...it's driving me crazy!

Problem: Charger will not come on. Although I do hear a "click" from the charger after approx 3-4 seconds after plugging in the cart, the charger itself does nothing. As a matter of fact, the "click" from the charger happens even when the charger is disconnected from the 120v ac wall.

I've already tried another working charger, and it also failed to turn on, which makes me think something is wrong with my cart. I've reset the OBC, taken apart the charger and jumped the relay, jumped across the gray fuse directly to the neg terminal.....I don't know what else to try at this point.

Specs:
1999 CC DS Electric 48-V
Charger: PowerDrive
Pack Voltage: 47.3 volts
All cables are new and tightened to 11lbs
All NEW batteries - April 2014

Thanks in advance for any help on this issue...

Cheers,
Josh

joesam 07-07-2014 07:24 PM

Re: Bad charger or bad something else?
 
This will sound a bit odd - but it almost sounds as if the wires between the positive or negative posts of the battery pack and the charging receptacle aren't connected or are broken. Did you measure your voltage inside the charging receptacle on the cart?

jedowden 07-07-2014 07:32 PM

Re: Bad charger or bad something else?
 
I'll try anything at this point...when you say "measure your voltage inside the charging receptacle on the cart?"...how would I do that?

I forgot to mention that the cart runs fine...forward and reverse...no issues at all. But the amber light on the dash is coming on/off so I'm trying to top the cart off with a good charge.

Is it plausible that the batteries haven't lost enough juice to get the charger to come on?

mrgolf 07-07-2014 08:26 PM

Re: Bad charger or bad something else?
 
If the charger is clicking it is getting dc voltage from the cart to operate the relay. I know this may sound silly but check the AC outlet and make sure you have voltage there. If so then you may have a bad diode or fuse inside the charger.

crash test dummy 07-07-2014 08:36 PM

Re: Bad charger or bad something else?
 
1 Attachment(s)
the click should be heard with the ac plugged in or unplugged
it is tell the charger it is plugged in and ready for power

http://i1109.photobucket.com/albums/...C/BGW/dscc.png

jedowden 07-07-2014 08:43 PM

Re: Bad charger or bad something else?
 
Nothing is silly to me...Lord knows I've overlooked the obvious more times than I can count :)

I plugged a drill into the ac outlet to make sure there was power...gtg there.

I was going down the road of the problem being the heat sink (powerdrive 1), but when i remembered that the other charger didn't work either...I figured it must be the buggy and not the charger.

Is this a bad assumption?

crash test dummy 07-07-2014 08:58 PM

Re: Bad charger or bad something else?
 
it is getting click to both chrgers ... you did OBC reset ... only thing i can think is the gray wire is bad from fuse to charger .. do a continuity test of wire , also check fuse

http://i1109.photobucket.com/albums/...ORC/48vrec.png

what is your pack voltage ?

mrgolf 07-07-2014 08:59 PM

Re: Bad charger or bad something else?
 
Would be good if you could find another cart to try your charger on.

93yellowclubcar 07-07-2014 09:34 PM

Re: Bad charger or bad something else?
 
:iagree: And try a known good charger on your cart - some shops will let you borrow or rent one. Your pack really needs charged, 47 volts is way low!

Crap! Never mind, I see you tried that. I gotta quit skimming posts!! :oops:

crash test dummy 07-07-2014 09:47 PM

Re: Bad charger or bad something else?
 
Quote:

Originally Posted by 93yellowclubcar (Post 1049116)
:iagree:

Crap! Never mind, I see you tried that. I gotta quit skimming posts!! :oops:

:withstupid:


All times are GMT -5. The time now is 04:11 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.
This Website and forum is the property of Buggiesgonewild.com. No material may be taken or duplicated in part or full without prior written consent of the owners of buggiesgonewild.com. 2006-2017 Buggiesgonewild.com. All rights reserved.