lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-05-2014, 03:10 PM   #11
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 17
Default Re: 95 ds clicks but won't move?

Ok. Thanks scottyb for the clarification. I have not tested the motor so I will give all of that a try tonight. I have also reset the OBC in hopes of some dumb luck and got no where. I also tested the voltage across the solenoid and got something like 19.8v? Don't know if that means anything, but I would have thought coming directly off the battery pack there would be a difference of 50.8v across the solenoid? But I will give your suggestions a try and see what I get.
Adam_coley is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-05-2014, 03:24 PM   #12
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,077
Default Re: 95 ds clicks but won't move?

Remove the solenoid resistor for testing. Put it back once the cart is running.
When the solenoid clicks you should read 50v between the controller B+ and B-.

(this voltage will bleed off the controller in 30-45 seconds when the control is turned off.)
scottyb is online now   Reply With Quote
Unread 08-05-2014, 09:20 PM   #13
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 17
Default Re: 95 ds clicks but won't move?

Checked with the volt meter hooked up to the neg battery terminal and the pos hooked up to the 1 pin on the controller. No voltage measurement when the solenoid clicks. Checked the 2&3 pins and right at 5k ohms. So I'm guessing my problem is no voltage to the 1 pin?
Adam_coley is offline   Reply With Quote
Unread 08-06-2014, 04:07 PM   #14
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 36
Default Re: 95 ds clicks but won't move?

Any luck Adam? I am going to head home early from work today and try to tackle my problems, with my cart. Hopefully I can get them resolved...
gatorbait154 is offline   Reply With Quote
Unread 08-06-2014, 04:30 PM   #15
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,077
Default Re: 95 ds clicks but won't move?

Quote:
Originally Posted by Adam_coley View Post
Checked with the volt meter hooked up to the neg battery terminal and the pos hooked up to the 1 pin on the controller. No voltage measurement when the solenoid clicks. Checked the 2&3 pins and right at 5k ohms. So I'm guessing my problem is no voltage to the 1 pin?
Yes, the controller will not function without power to pin #1. THere are many ways to skin this cat but, it can be supplied from the same source as the solenoid (+) activation circuit.
scottyb is online now   Reply With Quote
Unread 08-06-2014, 08:39 PM   #16
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 17
Default Re: 95 ds clicks but won't move?

Ok I kinda think what I did last may have been wrong and gave me some false tests results. Here's what I did:
1-Disconnected the wire to the 1 pin. Touched the volt meter to the 1 pin and the neg terminal on the battery pack and pushed the pedal. Got no voltage.
2- Connected volt meter to pins 2&3. Got 5k ohms. I think both of these were wrong ways to do it.

What I did tonight:
1- Hooked up the volt meter to pin 1 with the wire still attached to the pin and the neg activation side of the solenoid and pushed the pedal. Got full pack voltage.
2- Hooked up the volt meter to the wires that went to pins 2&3 with them disconnected from the pins. Pushed the pedal and got about 2k ohms.
3- Hooked up the motor both ways indicated for a series motor and the motor ran each way.
4- Hooked up the volt meter to B+ and B- on the controller and pushed the pedal. Got full pack voltage.

Any other suggestions? Or am I completely out in left field with the way I'm testing everything?
Adam_coley is offline   Reply With Quote
Unread 08-08-2014, 11:03 AM   #17
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 36
Default Re: 95 ds clicks but won't move?

Bump, any luck Adam? I haven't had time to work on mine since I spent an hour on the phone with Scotty B...
gatorbait154 is offline   Reply With Quote
Unread 08-08-2014, 12:18 PM   #18
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 17
Default Re: 95 ds clicks but won't move?

No luck so far. Re-checked all my new cables last night and everything is hooked up per scottyb's diagram. If you have any luck this weekend, please pass along the knowledge. If I don't get this thing out of the wife's parking spot in the garage soon, I may be looking for a new place to live!
Adam_coley is offline   Reply With Quote
Unread 08-09-2014, 07:20 PM   #19
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,077
Default Re: 95 ds clicks but won't move?

I'm confused you posted ???
" 3- Hooked up the motor both ways indicated for a series motor and the motor ran each way. " or did you mean didn't? please CLARIFY motors runs or no?
1. ANSWER =


So - here's what we need to know ...
Does the solenoid click when you try to go?
2. ANSWER =


You posted " 1-Disconnected the wire to the 1 pin. Touched the volt meter to the 1 pin and the neg terminal on the battery pack and pushed the pedal. Got no voltage. " Then later you posted wire reads 48v when connected to control? But that won't matter so that looks like an intermittent reading (connection)?
Test that again on or off the control. It should read 48v when you press the gas with key on + in gear.
3. ANSWER =


Now - ohms at pin 2 and 3 Remove from control, plug tester into them, 5k pedal up and close to 0 when down. Your results?
4.ANSWER =


That will give us a solid place to work from. I'll check back later.
scottyb is online now   Reply With Quote
Unread 08-10-2014, 10:45 AM   #20
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 17
Default Re: 95 ds clicks but won't move?

Thanks for the response scottyb, and to clarify:

1- when I hooked the motor up directly to 24v it DOES run

2- when I push the pedal the solenoid DOES click

3- the voltage at pin 1 reads 50.3v consistently

4- when I removed the wires that go into pins 2&3 and hook the meter up to the wires (not the pins on the back of the controller) I have 0 ohms when I first push the pedal and it increases to about 2k ohms with the pedal on the floor. This was with the cart in forward. Sounds like this may be my issue?
Adam_coley is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
need help! dcs clicks but wont move Electric EZGO
car clicks but does not always move Electric Club Car
95 Club Car 48V clicks but won't move Electric Club Car
Clicks but won't move Electric EZGO
Cart clicks but want move... Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 11:41 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.