lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-05-2014, 09:46 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jun 2014
Location: Matthews, NC
Posts: 33
Default Club Car 94 DS won't run

I have a 94 Club Car DS 36v that I purchased at the beginning of summer. This cart has given me problems since the first week I purchased it. I just picked it up from the shop a week ago. They replaced all of the speed resistors, resistor board, solenoid, and vglide.
Here is a link to my other thread.

Resistor Board Wiring Issues

When I picked up the cart, everything seemed to be working fine and running good. We were riding around the neighborhood tonight and all of the sudden the cart quit running. The cart turns on and the battery meter reads full. Does anybody have any suggestions? I am almost defeated here.
CroZure is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-05-2014, 09:48 PM   #2
DS Drivers Club Founder
 
CCFanatic's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2013
Location: Upstate NY
Posts: 3,408
Default Re: Club Car 94 DS won't run

Check the V-Glide contacts, resistor coils and board, and for loose, disconnected, or burned wire connections
CCFanatic is offline   Reply With Quote
Unread 08-05-2014, 09:55 PM   #3
DS Drivers Club Founder
 
CCFanatic's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2013
Location: Upstate NY
Posts: 3,408
Default Re: Club Car 94 DS won't run

Do you have any new pictures of the battery compartment after the work has been done?
CCFanatic is offline   Reply With Quote
Unread 08-05-2014, 10:24 PM   #4
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jun 2014
Location: Matthews, NC
Posts: 33
Default Re: Club Car 94 DS won't run

Thank you for your help. I checked the connections and everything seems to be tight. Here are a few pictures.

















CroZure is offline   Reply With Quote
Unread 08-05-2014, 10:55 PM   #5
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jun 2014
Location: Matthews, NC
Posts: 33
Default Re: Club Car 94 DS won't run

Well I think it is my v glide but let me explain one detail that might or might not be important. My wife was driving the cart yesterday and she called me to tell me that it cut off on her when she was driving. I inspected the cart and discovered that this had popped out of the v glide. It appears that they didn't put a nut on the bolt that holds it to the shift in the v glide. I just popped it back in and the cart immediately ran fine.

CroZure is offline   Reply With Quote
Unread 08-05-2014, 10:58 PM   #6
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jun 2014
Location: Matthews, NC
Posts: 33
Default Re: Club Car 94 DS won't run

So I just took the back cover off of the v glide and I am pretty sure that I smelled something burning. I feel like it is dumb for me to even ask but does this look normal? If not, what could be causing the v glide to burn up like that?



CroZure is offline   Reply With Quote
Unread 08-05-2014, 11:23 PM   #7
DS Drivers Club Founder
 
CCFanatic's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2013
Location: Upstate NY
Posts: 3,408
Default Re: Club Car 94 DS won't run

Quote:
Originally Posted by CroZure View Post
So I just took the back cover off of the v glide and I am pretty sure that I smelled something burning. I feel like it is dumb for me to even ask but does this look normal? If not, what could be causing the v glide to burn up like that?



Yup, that V-Glide is your issue
CCFanatic is offline   Reply With Quote
Unread 08-06-2014, 07:08 AM   #8
Gone Wild
 
Budule's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 488
Default Re: Club Car 94 DS won't run

Hard to tell for sure from the angle but it looks like its not going all the way to the top contact ......or you/she are not driving it at wide open......anything less than wide open throttle (top contact ONLY on the vglide , yours looks like its inbetween ) heats up the parts on these carts......
Budule is offline   Reply With Quote
Unread 08-06-2014, 07:09 AM   #9
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Jun 2014
Location: Matthews, NC
Posts: 33
Default Re: Club Car 94 DS won't run

Quote:
Originally Posted by CCFanatic View Post
Yup, that V-Glide is your issue
Any guesses on what could have burned up this v-glide? It was brand new a week ago. Could it be the charger? It saids 36v output. Or did it have something to do with this guy popping off in the picture below? I am wondering if it popped off but was in the "go" position. Then I pushed it home with the cart turned on, causing it to burn up.

CroZure is offline   Reply With Quote
Unread 08-06-2014, 08:05 AM   #10
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,563
Default Re: Club Car 94 DS won't run

I agree with Budule, it looks like the damage was done near WOT. If so, the V-Glide was either never adjusted properly or it became out of adjustment during the time the linkage was off and towed.
When you replace the V-Glide, it is critical that it is adjusted properly so at WOT, the wiper contact has full contact with the entire V-Glide pad.
Sergio is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes



All times are GMT -5. The time now is 09:36 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.