lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-12-2014, 10:12 AM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 38
Default 2008 prec "Main welded" slow speed

so we have a 2008 prec that goes into limp mode after setting "Main welded" code? we replace solenoid and still same issue any and all advice would be greatly appreciated thanks in advance. Joe
GEVJOE is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-12-2014, 10:47 AM   #2
Medicare Recipient
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Michigan
Posts: 3,543
Default Re: 2008 prec "Main welded" slow speed

. . check other thread . . I posted a response there . .
Stevegrmich is offline   Reply With Quote
Unread 08-12-2014, 01:26 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 38
Default Re: 2008 prec "Main welded" slow speed

yes still has same porblem we have changed solenoid, cleared codes seems to come back more upon slow throttle engaugement. does not set in history is a "current" code that will clear upon key off/on . thanks again Joe
GEVJOE is offline   Reply With Quote
Unread 08-19-2014, 12:00 PM   #4
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 38
Default Re: 2008 prec "Main welded" slow speed

ok here basically what has been done. we converted the car to 8V batts and installed lighting kit and this prob occured. Since we have changed EVERYTHING out and still same prob. OBC, multiple solenoids, controller, speed sensor and magnet and motor. Itw ill only set "Main Welded' if you depress pedal slowly or even at a normal rate, if you depress pedal rapidly it will not set code and runs fine. Any help would be greatly appreciated. Thanks in advance Joe
GEVJOE is offline   Reply With Quote
Unread 08-19-2014, 12:14 PM   #5
DS Drivers Club Founder
 
CCFanatic's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jul 2013
Location: Upstate NY
Posts: 3,408
Default Re: 2008 prec "Main welded" slow speed

Have you tried swapping MCORs?
CCFanatic is offline   Reply With Quote
Unread 08-19-2014, 12:49 PM   #6
Gone Wild
 
scooterman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2014
Location: Lafayette, Louisiana
Posts: 1,641
Default Re: 2008 prec "Main welded" slow speed

Main welded" WHAT IS THIS CODE FOR?
scooterman is offline   Reply With Quote
Unread 08-19-2014, 01:29 PM   #7
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,579
Default Re: 2008 prec "Main welded" slow speed

Did You check if the diode in line with the Tow/Run switch has failed in the closed position?

The "Main Welded" is the way the controller handles the scenario when it detects that it has dropped the solenoid coil voltage but there is still current flowing thru the power circuit. The program assumes this can only happen if the main contacts in the solenoid are "welded" together.

The problem is that it is a false condition usually triggered by the Regen feature raising the voltage on the motor side higher than the battery side of the controller.

Last edited by Sergio; 08-19-2014 at 01:34 PM.. Reason: additional information added
Sergio is online now   Reply With Quote
Unread 08-19-2014, 01:45 PM   #8
Gone Wild
 
scooterman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2014
Location: Lafayette, Louisiana
Posts: 1,641
Default Re: 2008 prec "Main welded" slow speed

So If you disconnect one of the big cables from solenoid, do you still get the same code? If so your saying the regen loop is messed up most likely. Being the controller, motor, solenoid was replaced that doesn't leave much to go wrong lol. I suspect lots of wholesale changes was made here, which makes web troubleshooting difficult when the tiniest detail is left off.
scooterman is offline   Reply With Quote
Unread 08-19-2014, 01:49 PM   #9
Gone Wild
 
scooterman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2014
Location: Lafayette, Louisiana
Posts: 1,641
Default Re: 2008 prec "Main welded" slow speed

Quote:
Originally Posted by CCFanatic View Post
Have you tried swapping MCORs?
This is a good point, also that diode in the wiring. Revert that lighting kit, also if you installed a converter disconnect all of the stuff not factory, this will make troubleshooting much easier.
scooterman is offline   Reply With Quote
Unread 08-19-2014, 02:31 PM   #10
Not Yet Wild
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 38
Default Re: 2008 prec "Main welded" slow speed

ok so yes we swapped MCOR.(sorry forgot to list that) I will check the diode and disco the light kit. no inverter was installed. Thanks again guys
GEVJOE is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
EZGO PDS "welded solenoid" code Electric EZGO
2008 Club Car or PDS for lifting with 23" tires and 14" wheels Lifted Golf Carts
"slow" Precedent "need Speed" Gas Club Car
99 club Car no "slow" speed Gas Club Car
2008 Drive "surges' at low speed Electric Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 09:04 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.