lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-23-2014, 12:58 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Mar 2013
Location: Charlotte, NC
Posts: 14
Default No clicking from the solenoid

I have a 2004 club car precedent. I did not here any clicking coming from the solenoid.... It was suggests that I change the controller. I change it last night and got the same result. The cart won't move. Any help would be greatly appreciated.
jimjan11436 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-23-2014, 07:29 PM   #2
Gone Wild
 
scooterman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2014
Location: Lafayette, Louisiana
Posts: 1,641
Default Re: No clicking from the solenoid

Did you test the solenoid?
scooterman is offline   Reply With Quote
Unread 08-23-2014, 08:08 PM   #3
rco
Not Yet Wild
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 36
Default Re: No clicking from the solenoid

my throttle mcor was my problem just order one
rco is offline   Reply With Quote
Unread 08-24-2014, 12:20 AM   #4
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Mar 2013
Location: Charlotte, NC
Posts: 14
Default Re: No clicking from the solenoid

Scooterman
I pulled the two small wires going to the solenoid and measured with a volt meter and it read 29 volts and it never changed. I read that it should change to the full battery pack which is 48v

How else should I check it.
jimjan11436 is offline   Reply With Quote
Unread 08-24-2014, 12:21 AM   #5
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Mar 2013
Location: Charlotte, NC
Posts: 14
Default Re: No clicking from the solenoid

Rco

What is the mcor? I have not heard of that?

Thanks.
jimjan11436 is offline   Reply With Quote
Unread 08-24-2014, 08:25 AM   #6
Gone Wild
 
scooterman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2014
Location: Lafayette, Louisiana
Posts: 1,641
Default Re: No clicking from the solenoid

Quote:
Originally Posted by jimjan11436 View Post
Scooterman
I pulled the two small wires going to the solenoid and measured with a volt meter and it read 29 volts and it never changed. I read that it should change to the full battery pack which is 48v

How else should I check it.
Disconnect the small wires and run a plus and minus from the battery pack to it and see if it clicks. MCOR is the throttle, it is the electrical version of a gas pedal.
Be careful when testing not to short anything out, if necessary remove the solenoid completely.
scooterman is offline   Reply With Quote
Unread 08-24-2014, 09:47 PM   #7
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Mar 2013
Location: Charlotte, NC
Posts: 14
Default Re: No clicking from the solenoid

Scott,

I pulled the solenoid out of the cart and disconnected all the wires. I hook the battery pack to the two small terminals and it clicked. I checked the two big terminals and it had continuity between them. So the solenoid is good. Here is where it gets interesting.

After I reinstalled it and turned the key on the buzzer was on in reverse but didn't click or move. When in forward it clicked and moved forward. When I let off the gas the buzzer came on in forward and reverse. And then it wouldn't work in forward. I turned the run/tow switch and key off and repeated and it did the same thing. Worked the first time in forward but didn't work in reverse and once I let off gas pedal and the buzzer came on again. Any suggestions?

Thanks for the help
jimjan11436 is offline   Reply With Quote
Unread 08-25-2014, 09:38 AM   #8
Gone Wild
 
scooterman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2014
Location: Lafayette, Louisiana
Posts: 1,641
Default Re: No clicking from the solenoid

Looking at the 2003 schematic, they did some crazy stuff that year but looks possibly the MCOR could cause that. I need a 2004 schematic if you can find one.
scooterman is offline   Reply With Quote
Unread 08-25-2014, 01:27 PM   #9
Gone Wild
 
scooterman's Avatar
Club Car
 
Join Date: Jan 2014
Location: Lafayette, Louisiana
Posts: 1,641
Default Re: No clicking from the solenoid

Few questions, was the cart working and suddenly stopped? Was the cart modified in any way?
Solenoid works, controller was replaced. lets start with the MCOR, there are stickies on these, I think it will help test it.

Got the schematic, thanks.
scooterman is offline   Reply With Quote
Unread 08-25-2014, 01:30 PM   #10
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,563
Default Re: No clicking from the solenoid

I posted the 2004 diagram in your other thread.... The forward problem that you described sounds like the "Solenoid drop-out circuit" problem.
Check the diode on the Tow/Run switch wiring and make sure it is not shorted.
Sergio is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
solenoid not clicking Electric EZGO
Solenoid clicking....no go!!! Electric Club Car
solenoid clicking Electric EZGO
HD solenoid clicking Electric EZGO
solenoid clicking Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 09:33 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.