lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-25-2014, 10:01 AM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 4
Default Charging problems

I took the golf cart apart to do some upgrades and painting. After getting back together the cart runs, but it won't charge. The inline fuse looks good. The only wire that needed to be disconnected was the positive wire that went directly to the battery. I was told it needed to be connected to the main battery? Is this the positive cable that goes to the solenoid or the positive cable that goes to the control box?
2006 Club Car DS
firecart34 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-25-2014, 10:24 AM   #2
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 4
Default Re: Charging problems

During the rebuild I left the batteries all connected, and we used it all last year, so they should all be wired correctly. We actually used it the week before taking the cart apart. I basically took the body off and left the rest in place.
In the beginning I had the wire from the charging receptacle going to the positive that went to the solenoid. I was told it needed to go to the positive wire that went to the control box. When I first had it going to the solenoid the charger worked but the wire got hot. I changed it to the wire going to the control box and nothing worked, changed it back to the other wire and still nothing. I have two charges, so I don't think its the charger.
firecart34 is offline   Reply With Quote
Unread 08-25-2014, 10:30 AM   #3
Old Sky Soldier
 
mrgolf's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2011
Location: Kentucky
Posts: 2,974
Default Re: Charging problems

The red wire from my charge port goes to the main pos battery post. The black goes to the neg block near my controller if I not mistaken.
mrgolf is offline   Reply With Quote
Unread 08-25-2014, 10:33 AM   #4
Medicare Recipient
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Michigan
Posts: 3,543
Default Re: Charging problems

. . . do you still have the 4-12v battery configuration? . . . if so, the positive wire from charger port should go to positive terminal of #1 battery under passenger area (outer most battery on left side when viewing cart from front) . (same as my cart) .
Stevegrmich is offline   Reply With Quote
Unread 08-25-2014, 11:52 AM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2014
Posts: 4
Default Re: Charging problems

Thanks,
I think that's what I was looking for? Trying to figure out what battery was the main #1 battery. So that's the battery under the passenger.
Yes I still have the 4-12V battery set up.
firecart34 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
club car 2006
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
ds charging problems Electric Club Car
ez go charging problems Electric EZGO
Charging Problems Electric EZGO
charging problems Electric Club Car
Ds Charging Problems Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 11:02 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.