lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-25-2014, 10:20 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
Default New Batteries- Speed Loss

Club Car DS, I Just replaced the Batteries and went to 4 gauge Wires. On the initial drive the Cart drove normal for a couple hundred yards then goes into a slow and steady speed mode?? I believe the Cart went around 12MPH now it seems to be around 2-3 MPH. the Batteries I purchased are 190amp batteries if this matters.
inhoc131 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-25-2014, 10:27 PM   #2
Stay thirsty my friends!
 
gornoman's Avatar
Mixed Breed
 
Join Date: Jan 2007
Location: Suburban Chicago
Posts: 25,039
Default Re: New Batteries- Speed Loss

Welcome to BGW!

Did you charge these new batteries yet? New batteries rarely have a good charge on them when purchased.
gornoman is offline   Reply With Quote
Unread 08-26-2014, 10:24 AM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
Default Re: New Batteries- Speed Loss

I Have. I did a full charge hoping it was the problem. It wasn't. Any other ideas?
inhoc131 is offline   Reply With Quote
Unread 08-26-2014, 10:50 AM   #4
Medicare Recipient
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Michigan
Posts: 3,543
Default Re: New Batteries- Speed Loss

. . . try this:

DS IQ or Precedent Speed Sensor Test
Stevegrmich is offline   Reply With Quote
Unread 08-26-2014, 11:33 AM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
Default Re: New Batteries- Speed Loss

Hmmm, Sounds like this could be the problem. Let me do the Test and see.
inhoc131 is offline   Reply With Quote
Unread 08-26-2014, 10:59 PM   #6
Old Sky Soldier
 
mrgolf's Avatar
Club Car
 
Join Date: Dec 2011
Location: Kentucky
Posts: 2,978
Default Re: New Batteries- Speed Loss

Re check your cables make sure all batteries are connected in series.
mrgolf is offline   Reply With Quote
Unread 08-27-2014, 11:22 AM   #7
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 4
Default Re: New Batteries- Speed Loss

I did the Test. No Braking or Beeping from the Cart. It just rolled to a stop. Sounds like this could be the issue. Is there anything I should know before changing the Speed Sensor?
inhoc131 is offline   Reply With Quote
Unread 08-27-2014, 12:48 PM   #8
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,889
Default Re: New Batteries- Speed Loss

Sounds like your speed sensor is bad. I have never personally replaced one, but I have heard it's two screws and a pigtail...
jakesnake27 is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Loss of Power and Batteries Loss Charge Faster Electric EZGO
What else besides batteries would cause loss of power? Electric Club Car
New Batteries, New Motor = Loss of Speed? Electric EZGO
Loss of speed Electric EZGO
Speed loss Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 10:38 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.