lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 09-24-2014, 07:01 PM   #1
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Jacksonville, Florida
Posts: 44
Default Club Car Precedent Light Harness causes cart to run slow

I have a 2010 Club Car Precedent that I purchased. I installed new batteries and a full light kit including turn signals and brake lights. The lights are connected to 48 volts with a 48/12 volt reducer plugged into the harness behind the dash. Everything worked great for about a month then the cart started to run very slowly. Sent it to a cart shop and they replaced Mcor, solenoid and several other things which did not fix the problem. They then discovered when the gray wire from the bucket harness for the lights was unplugged from the main harness behind the dash the problem with the speed went away. They don't know how to fix it and neither do I. I'm sure I need to replace something but what...the bucket harness or the reducer? I would appreciate any help.
Blackdogracing is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 09-24-2014, 08:28 PM   #2
Epb
Gone Wild
Club Car
 
Join Date: Mar 2012
Location: Katy, Tx
Posts: 1,019
Default Re: Club Car Precedent Light Harness causes cart to run slow

Can you not bypass the bucket harness and wire the reducer to the pack?
Epb is offline   Reply With Quote
Unread 09-24-2014, 08:32 PM   #3
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Jacksonville, Florida
Posts: 44
Default Re: Club Car Precedent Light Harness causes cart to run slow

I could wire a reducer at the battery pack but I'm not sure if that is the problem.
Blackdogracing is offline   Reply With Quote
Unread 09-24-2014, 08:39 PM   #4
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,583
Default Re: Club Car Precedent Light Harness causes cart to run slow

Does your voltage converter have a trigger wire or are you drawing all current from the gray wire?

When you say slow, does it mean limp mode (8mph), or does it cut off while driving and slows down to a stop?
Sergio is offline   Reply With Quote
Unread 09-24-2014, 08:45 PM   #5
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Jacksonville, Florida
Posts: 44
Default Re: Club Car Precedent Light Harness causes cart to run slow

I dont know the answer as far as the trigger wire. The cart is in limp mode
Blackdogracing is offline   Reply With Quote
Unread 09-24-2014, 08:53 PM   #6
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,893
Default Re: Club Car Precedent Light Harness causes cart to run slow

Could you post a picture of the converter you have? It does seem like you may be in limp mode, which is a speed sensor issue.
Try a speed sensor test: DS IQ or Precedent Speed Sensor Test
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 09-24-2014, 08:58 PM   #7
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Jacksonville, Florida
Posts: 44
Default Re: Club Car Precedent Light Harness causes cart to run slow

the cart shop says its not the speed sensor, IDQM resets when the gray wire is unplugged and cart returns to normal operation except no lights. Attached is a picture of the reducer I used.
Attached Images
File Type: jpg $(KGrHqFHJ!8FIeM(h7k-BSM14CHs+w~~60_57.jpg (86.9 KB, 0 views)
Blackdogracing is offline   Reply With Quote
Unread 09-24-2014, 09:00 PM   #8
Member #16,745
 
jakesnake27's Avatar
Harley Davidson
 
Join Date: Aug 2009
Location: Missouri
Posts: 9,893
Default Re: Club Car Precedent Light Harness causes cart to run slow

I'm not real familiar with the Precedents, but that reducer plugs into the factory 9-pin harness right? Does the cart run correctly when the reducer is unplugged?
jakesnake27 is offline   Reply With Quote
Unread 09-24-2014, 09:06 PM   #9
Not Yet Wild
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Jacksonville, Florida
Posts: 44
Default Re: Club Car Precedent Light Harness causes cart to run slow

I'm not sure it's still at the cart shop. I'll have it back tomorrow out $300 and still not fixed
Blackdogracing is offline   Reply With Quote
Unread 09-24-2014, 09:43 PM   #10
Gone Wild
 
Sergio's Avatar
Club Car
 
Join Date: Sep 2012
Location: Charlotte, NC
Posts: 4,583
Default Re: Club Car Precedent Light Harness causes cart to run slow

Unplugging the gray wire just removes power to the converter trigger wire which causes it to turn its output off. The converter is still attached to the battery pack by the way of the blue wire from the bucket harness.

Have you done any modifications to the converter recently? I saw an earlier post you asked about an 12v accessory plug....

Did the shop measure the voltage output of the converter to see if it is working right?
Sergio is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
help with precedent light harness wiring Electric Club Car
Light Harness Wiring Diagram 06-07 Precedent Electric Club Car
Club Car Precedent fast then slow Electric Club Car
CC Precedent 48v light kit rr harness Electric Club Car
Extra harness for gas Precedent cart Gas Club Car


All times are GMT -5. The time now is 01:49 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.