lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car
Electric Club Car Electric DS, and Precedent golf cars



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 10-13-2014, 01:39 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 2
Default accelerator response

I have a 2010 precedent 48 volt the accelerator does not respond until about half throttle any ideas? Thanks for all help.
rar2121 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 10-13-2014, 02:18 PM   #2
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,042
Default Re: accelerator response

Typically this is an MCOR (the throttle signal device)problem. Replace it.
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 10-13-2014, 02:57 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 2
Default Re: accelerator response

thanks I jumped the 2 wire connector it seems better but still have to depress pedal alittle to far to start cart moving can hear click as soon as pedal is depressed.
rar2121 is offline   Reply With Quote
Unread 10-13-2014, 03:01 PM   #4
Dawg Gone Wild
 
TahoeDawgZ71's Avatar
Club Car
 
Join Date: Mar 2010
Location: Golf Car Capital of The World... Augusta, Georgia
Posts: 7,960
Default Re: accelerator response

Quote:
Originally Posted by rar2121 View Post
thanks I jumped the 2 wire connector it seems better but still have to depress pedal alittle to far to start cart moving can hear click as soon as pedal is depressed.
The connector you bypassed has nothing to do with the throttle signal that is applied to the cart. Check the resistance between the yellow wire and the white/black wire on the 3 pin connector as you cycle the pedal to get your answer there. It should start at around 6800 ohms at zero throttle and 1100 ohms on the floor.
TahoeDawgZ71 is online now   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric Club Car


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
G-11 intermittant non-response Gas Yamaha
No response at accelerator pedal; ATTN: scottb and shadowman Electric Club Car
No response at accelerator pedal Electric Club Car
"Strange" accelerator response in reverse Electric Club Car
Accelerator response issue Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 08:55 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.