lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 12-15-2008, 11:04 AM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Default slow 05' EZGO

New here so hello to all. Had 05' EZGO for 6months. Batteries are good, charge is good, but my cart seems half the speed as when I got it! No clue
Paul88 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 12-15-2008, 11:12 AM   #2
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,053
Default Re: slow 05' EZGO

Be certain all of your cable connections are clean and tight. If so.......You may have a battery problem. Do you have access to a a load tester, hydrometer, or digital voltmeter?
WELCOME TO BGW
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 12-15-2008, 11:19 AM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Default Re: slow 05' EZGO

Thanks for responding. Everything is clean and tight. Voltmeter checked out normal. I did install a radio a few months ago, not sure if that could be it or do I have a motor issue?
Paul88 is offline   Reply With Quote
Unread 12-15-2008, 11:23 AM   #4
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,053
Default Re: slow 05' EZGO

Is the radio wired into a voltage reducer or just one or two batteries?
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 12-15-2008, 11:26 AM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Default Re: slow 05' EZGO

batteries!
Paul88 is offline   Reply With Quote
Unread 12-15-2008, 12:09 PM   #6
Cartsunlimited.net
 
scottyb's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2007
Location: Southern California
Posts: 64,053
Default Re: slow 05' EZGO

I could be that the batteries you are using for the radio are being drawn down lower than the rest.....over a period of time this could hurt them. A hydrometer can be found at any auto parts store. It will tell the specific gravity of each and every cell. One weak cell can make a battery weak. Your original complaint ...... gradual loss of power.....points to the probability of this type of problem. It is just a guess but I would check it out if you can
scottyb is offline   Reply With Quote
Unread 12-15-2008, 01:19 PM   #7
Gone Wild
 
mikesmotortoys's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2008
Location: Rockwall, Texas (Dallas / Ft. Worth)
Posts: 7,077
Default Re: slow 05' EZGO

How did you wire the radio to the batteries? What did you do with the ignition wire off of the radio? Did you tie it into the power wire? If so that's a NO NO! You have to run a toggle switch from power to the ignition wire on the radio - if not, then your radio is always 'on', as far as the batteries are concerned

Factory EZGO - Bad Boy Buggy - Dixie Chopper Mowers
mikesmotortoys is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
EZGO Slow up hills Electric EZGO
1998 electric ezgo has slow take off Electric EZGO
95 ezgo workhorse slow up hill Gas EZGO
ezgo is very slow Gas EZGO
95 ezgo medalist Slow going up hill Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 11:32 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.