lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-21-2016, 08:58 AM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 10
Default 2009

Hello,


I have a 2009 ezgo pds, that does not run. I have access to a programmer and will post all that I have found so far.

I have the throttle box apart and the programmer connected. My throttle reading is stuck at 73% without the pedal being pressed. I have a replacement ITS sensor installed and both the new and old say 73%.

Without being able to get the throttle to zero out the cart will not move. Any idea why this is?

I have checked the 4 wires in the box for continuity and they all appear good even with wiggling the wires.

Any hlp would be great. Thanks in advance.
sboehm is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 07-21-2016, 10:10 AM   #2
Techno-Nerd
 
JohnnieB's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Virginia
Posts: 13,136
Default Re: 2009

Clean the in-line connector between the pedal box and wiring harness.

If it is wet or corroded, you could get the constant 73% throttle signal, as well as a lot of other oddball errors.

Also, what controller do you have?
JohnnieB is offline   Reply With Quote
Unread 07-21-2016, 12:27 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 10
Default Re: 2009

I replaced the connector, with a hardwired connection, soldered and heat shrinked.

I have 1510 controller.
sboehm is offline   Reply With Quote
Unread 07-21-2016, 05:44 PM   #4
Techno-Nerd
 
JohnnieB's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Virginia
Posts: 13,136
Default Re: 2009

Quote:
Originally Posted by sboehm View Post
...............Hello,
I have a 2009 ezgo pds, that does not run.
............
Quote:
Originally Posted by sboehm View Post
..................
I have 1510 controller.
...............
I'm not entirely sure, but I strongly suspect that a Club Car IQ (?) controller won't work in an EZGO PDS.
JohnnieB is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2009 RXV vs. 2009 Precedent - both gas Gas EZGO
2009 gas Precedent vs. 2009 gas RXV Gas Club Car
2009 EZ-Go Electric EZGO
2009 St 2 + 2 Gas EZGO


All times are GMT -5. The time now is 07:17 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.