lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-15-2017, 11:09 AM   #1
Not Yet Wild
Mixed Breed
 
Join Date: Nov 2011
Location: ORLANDO, FL
Posts: 25
Default 2013 RXV motor stall


2013 RXV, motor stall detected. it runs through power up checklist and creeps 3" forward and dies. Wont re start til you cycle the key and same thing all over again. Only code in handheld is motor stall detected (Like I noticed that too duh LOL)
Controller test good
Tried another known good motor
New speed sensor
New controller resistor
Tried another known good brake assy.
HELP!
teamscion2004@yahoo.com is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 07-15-2017, 04:00 PM   #2
Over This Interview Is...
 
cgtech's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Jun 2012
Location: AZ
Posts: 9,375
Default Re: 2013 RXV motor stall

If it is moving at all during POST, brake is not holding properly.
cgtech is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2017, 06:56 AM   #3
Not Yet Wild
Mixed Breed
 
Join Date: Nov 2011
Location: ORLANDO, FL
Posts: 25
Default Re: 2013 RXV motor stall

Brake functions as it should
teamscion2004@yahoo.com is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2017, 06:57 AM   #4
Not Yet Wild
Mixed Breed
 
Join Date: Nov 2011
Location: ORLANDO, FL
Posts: 25
Default Re: 2013 RXV motor stall

it doesn't move until you floor the pedal and it will creep forward about 3"-6" and the motor stalls and brake locks. Remove brake but keep plugged in, makes no difference, so I know nothing is locked up.;
teamscion2004@yahoo.com is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2017, 08:18 AM   #5
Gone Wild
 
Join Date: Apr 2015
Location: Pennsylvania
Posts: 262
Default Re: 2013 RXV motor stall

Since you were able to read the fault I assume you have a handset. Under monitor menu go into the 'Motor' tab and read that RPM input when you try driving it.

1) Should show positive number in forward and negative in reverse. If the +/- does not match F/R then switch pins 30 & 31.

2) If it shows 0 measure unplug the motor sensor plug and measure pins 30 and 31 (I think they are grey and blue...center two of the connector) at the motor plug to B- they should each have a 5V pull-up. If one of these is missing controller is likely bad.
mjroman20 is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2017, 08:31 AM   #6
Not Yet Wild
Mixed Breed
 
Join Date: Nov 2011
Location: ORLANDO, FL
Posts: 25
Default Re: 2013 RXV motor stall

I sent the controller out to FSIP and it tested good but I will try what you said, Be right back, thanks
teamscion2004@yahoo.com is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2017, 08:51 AM   #7
Not Yet Wild
Mixed Breed
 
Join Date: Nov 2011
Location: ORLANDO, FL
Posts: 25
Default Re: 2013 RXV motor stall

30 and 31 are grey and blue w/ white. @ motor plug there is a blue w/white but no grey
teamscion2004@yahoo.com is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2017, 08:52 AM   #8
Not Yet Wild
Mixed Breed
 
Join Date: Nov 2011
Location: ORLANDO, FL
Posts: 25
Default Re: 2013 RXV motor stall

handheld reads zero motor f or r
teamscion2004@yahoo.com is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2017, 08:59 AM   #9
Not Yet Wild
Mixed Breed
 
Join Date: Nov 2011
Location: ORLANDO, FL
Posts: 25
Default Re: 2013 RXV motor stall

2.8v on grey - 4.6v on the blue w/white wire
teamscion2004@yahoo.com is offline   Reply With Quote
Unread 07-17-2017, 10:20 AM   #10
Gone Wild
 
Join Date: Apr 2015
Location: Pennsylvania
Posts: 262
Default Re: 2013 RXV motor stall

The 0 speed is indicating one of your encoder channels isn't pulsing. Sadly the 1206AC unlike the other curtis ACs do not show the individual channel 'speeds' so I would start with the grey wire first. Make sure you have good continuity from the controller back to that pin, and the same for the blue. If possible you may want to try plugging everything in and checking the voltage on each pin then pushing the cart by hand slowly as possible and make sure you have a toggling signal from about 0 to approx 5v. (on/off) for each channel.
mjroman20 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
creeps, dies, motor stall, nogo, rxv
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2013 Club Car wanting to do the PQ Assassin motor need advice Electric Club Car
Precedent Motor Stall Electric Club Car
Upgraded my motor and controller on 2013 drive Electric Yamaha
Cart Problems: Speed Sensor & Motor Stall Electric Club Car
G16 Surge-Stall-Surge-Stall... FIXED Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 07:39 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.