lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 06-11-2018, 05:50 PM   #11
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2018
Location: Morris, IL
Posts: 34
Default Re: The Classic "my cart wont go"

I should be able to probe most of those right out of the controller plug ins correct?
GCash is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 06-12-2018, 07:43 PM   #12
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2018
Location: Morris, IL
Posts: 34
Default Re: The Classic "my cart wont go"

checked all the wires on the diagram and they all checked out. Only questionable one was the 1 and 2 wire on the j4 plug for the pedal box, they were down 0.1 volt from everything else, not sure if that’s enough to make a difference or not
GCash is offline   Reply With Quote
Unread 06-12-2018, 08:04 PM   #13
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2018
Location: Morris, IL
Posts: 34
Default Re: The Classic "my cart wont go"

I decided to retest my solenoid again, Using the carts unlimited page, http://www.cartsunlimited.net/ezgo-troubleshooting.html, I’ve got full voltage on the battery side big terminal, it drops 0.5 to the other terminal, when I test for voltage on the small terminals individually, my yellow wire has full voltage, the blue has 0.2 less, that’s with the key on, in foward, but not pushing the pedal, when I push the pedal it stays the same. When I put both test leads on both terminals and push the pedal I get no reading
GCash is offline   Reply With Quote
Unread 06-12-2018, 10:04 PM   #14
Gone Wild
 
mgray70's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Apr 2013
Location: Deep Run, NC
Posts: 1,371
Default Re: The Classic "my cart wont go"

My guess is the controller is not sending the ground to the solenoid on the blue wire. The controller sends the negative to the blue - wire on the solenoid when you press the pedal. Try running a jumper wire from the battery pack negative post to the small terminal on the solenoid that has the blue wire. The solenoid should click instantly. If the cart runs when you press the pedal, the controller is bad. Replace with the xct that Johnnie referred to earlier.

Sent from my SM-G930R4 using Tapatalk
mgray70 is offline   Reply With Quote
Unread 06-13-2018, 06:52 AM   #15
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2018
Location: Morris, IL
Posts: 34
Default Re: The Classic "my cart wont go"

I’ll give that a try tonight, I hope the control module isn’t bad
GCash is offline   Reply With Quote
Unread 06-13-2018, 08:57 AM   #16
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2018
Location: Morris, IL
Posts: 34
Default Re: The Classic "my cart wont go"

Another thing I forgot to mention, my solinoid has no resistor on it, should it have one? From what I’ve read it sounds like some do and some don’t
GCash is offline   Reply With Quote
Unread 06-13-2018, 08:24 PM   #17
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2018
Location: Morris, IL
Posts: 34
Default Re: The Classic "my cart wont go"

I put a jumper wire from ground to the small terminal with the blue wire and the solenoid clicked, but nothing happened when I push the pedal, nothing in foward or reverse
GCash is offline   Reply With Quote
Unread 06-14-2018, 12:42 PM   #18
Gone Wild
 
mgray70's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Apr 2013
Location: Deep Run, NC
Posts: 1,371
Default Re: The Classic "my cart wont go"

I'm thinking bad controller, but look in the sticky section and check to see how to test the ITS throttle. Follow those procedures, and if the throttle checks ok then I would say it's the controller. Maybe Johnnieb will chime in also.
Quote:
Originally Posted by GCash View Post
I put a jumper wire from ground to the small terminal with the blue wire and the solenoid clicked, but nothing happened when I push the pedal, nothing in foward or reverse
Sent from my SM-G930R4 using Tapatalk
mgray70 is offline   Reply With Quote
Unread 06-14-2018, 09:04 PM   #19
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2018
Location: Morris, IL
Posts: 34
Default Re: The Classic "my cart wont go"

I retested the ITS last night and got the same results as before, it was over 14v at “idle” and 13.Something floored. Scottie’s sticky says 12v means it’s usually bad, 14v means a broken/bad wire. I checked it all and even put the ohm meter on each end of the wires and there good, I’m thinking I’ll just get a new one and see what happens, there pretty cheap
GCash is offline   Reply With Quote
Unread 06-15-2018, 04:38 AM   #20
Gone Wild
 
mgray70's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Apr 2013
Location: Deep Run, NC
Posts: 1,371
Default Re: The Classic "my cart wont go"

It's a cheap part to try.


Sent from my SM-G930R4 using Tapatalk
mgray70 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
Yamaha G5 "Sun Classic" motor Electric Yamaha
Club Car belt/clutch won't "change", as stuck in "low" gear Gas Club Car
Best road tires 23" for 14" wheels Sahara Classic? Lifted Golf Carts
Why "Carbon Fiber" "Wood grain" and Diamond Plated? Gas EZGO
Solenoid wont "click" Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 10:44 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.