lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-26-2019, 12:06 PM   #11
Gone Wild
 
bronsonj's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jan 2013
Location: Saint Petersburg, FL
Posts: 1,182
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

Did you ever connect your Run Tow switch? It is in your second picture, the unconnected white plug with two wires. If you jumper that plug it will have the same effect as being in RUN mode. Disconnected it is in TOW mode.
bronsonj is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 03-26-2019, 12:36 PM   #12
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 15
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

Replied to quickly. Do I disconnect the wiring harness from the controller to look for those voltages?
coachCartman is offline   Reply With Quote
Unread 03-26-2019, 12:38 PM   #13
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 15
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

Yes I out a temp jumper in for the run/tow switch until the replacement comes in. I am doing these tests with the r/t jumpered.
coachCartman is offline   Reply With Quote
Unread 03-26-2019, 01:22 PM   #14
Gone Mad
E-Z-GO
 
Join Date: Oct 2009
Location: Buford, GA
Posts: 8,988
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

Quote:
Originally Posted by coachCartman View Post
The solenoid does not click when the pedal is depressed. i just opened up the ITS box and the plunger is functioning properly but the solenoid is not clicking when the plunger goes into the ITS. Bad ITS Sensor you think??
The plunger has nothing to do with solenoid closing. The microswitch does that. See pages K-9 thru K-12.
yurtle is offline   Reply With Quote
Unread 03-26-2019, 04:52 PM   #15
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 15
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

The micro switch has proper voltage to it as well as continuity when released.

Is there any way to completely rule out a bad controller? any tests I can do on the controller itself to determine if that is the issue?
coachCartman is offline   Reply With Quote
Unread 03-26-2019, 04:55 PM   #16
Gone Mad
E-Z-GO
 
Join Date: Oct 2009
Location: Buford, GA
Posts: 8,988
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

Quote:
Originally Posted by yurtle View Post
The plunger has nothing to do with solenoid closing. The microswitch does that. See pages K-9 thru K-12.
...
yurtle is offline   Reply With Quote
Unread 03-26-2019, 06:30 PM   #17
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 15
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

I have checked all the voltages and traced every wire in the main harness for continuity. Everything is good there. Still getting a reverse buzzer when i put it in reverse but no solenoid click when I engage the pedal.
coachCartman is offline   Reply With Quote
Unread 03-26-2019, 06:53 PM   #18
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 13
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

Sounds like the solenoid may be the problem imo. I checked into that PDF and if you haven't already you should check the solenoid for continuity. Section K5 should help

Sent from my SM-G935V using Tapatalk
jdglen93 is offline   Reply With Quote
Unread 03-27-2019, 10:05 AM   #19
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 15
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

Pulled the solenoid out and tested in by putting 36V to the small pin and it activated the solenoid. Made it click. So solenoid is good.

Is that solenoid supposed to activate with less voltage though? I tried it at 12V and 24V first and got no click.

Think im going to try and test the dreaded charger receptacle to see if there is an issue there.
coachCartman is offline   Reply With Quote
Unread 03-27-2019, 10:27 AM   #20
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 13
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

That's the next thing i was going to suggest. I've seen a bad charger receptacle shut a cart down. Could be something as simple as water being in the receptacle or as you said, its bad. Good luck!

Sent from my SM-G935V using Tapatalk
jdglen93 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
48v, controller, ezgo, txt
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2014 Club Precedent wont go Electric Club Car
2014 Clutch issue Gas Yamaha
2014 EZGO Txt WONT MOVE!! Electric EZGO
2014 Ezgo txt/t48 issue Electric EZGO
G2 wont kick, possible wiring issue Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 09:02 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.