lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-20-2019, 08:20 PM   #1
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 15
Default 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

Hello from Nashville! Frst post but I'vs found a lot of great info on other projects. Just bought a new project cart and it wont run (knew that when i bought it) it has good batteries each tested 8.4v and the series tested 50.4v. I have attached some pictures of what it looks like in there and it seems its totally missing a run/tow switch and other wires seem goofy. Just looking for some insight or an eagle eye to catch something I'm not seeing. Thanks!!
Attached Images
File Type: jpg IMG_2052.jpg (223.3 KB, 0 views)
File Type: jpg IMG_2050.jpg (209.3 KB, 0 views)
File Type: jpg IMG_2051.jpg (217.5 KB, 0 views)
coachCartman is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 03-20-2019, 09:34 PM   #2
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 13
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

I've taken apart a few 48v ezgo and some things I'm noticing on yours..

I've NEVER seen a buzzer wired inline down there by the controller for one, and if the run/tow switch is missing from the controller cover that would be the first thing to replace to get the cart running, especially if the batteries are fine

Everything else appears normal to me

Sent from my SM-G935V using Tapatalk
jdglen93 is offline   Reply With Quote
Unread 03-20-2019, 09:49 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 15
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

There was no controller cover at all when I got it. I don't see a place where the run/tow wire would connect. Wouldn't that normally plug into the controller? Where would i wire that switch in?

I believe the buzzer is there because they added on that would run in FWD and Reverse. It was in an airplane manufacturing building and they had to have running noise any time the cart was in motion inside the warehouse.

Where does the buzzer normally go and where is it usually wired in?
coachCartman is offline   Reply With Quote
Unread 03-20-2019, 09:58 PM   #4
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 13
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

On all the ones I've worked on its wired by the key switch and mounted with rivets to the glove box on the passenger side.

The plug that isn't connected to anything connects to your run/tow switch. I apologize for not having better pictures stored on my phone, i checked. The cover and tow switch missing is the first problem. Without the switch you can't attempt to run the cart.

Sent from my SM-G935V using Tapatalk
jdglen93 is offline   Reply With Quote
Unread 03-20-2019, 10:49 PM   #5
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 15
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

That makes sense. I originally thought it wasn't for that because it only had two wires and I thought the run/tow switch was supposed to have 4. Can I temporarily direct connect those two wires to see if that will remedy the situation?
coachCartman is offline   Reply With Quote
Unread 03-22-2019, 02:05 PM   #6
Techno-Nerd
 
JohnnieB's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Virginia
Posts: 15,411
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

These might be helpful.
JohnnieB is online now   Reply With Quote
Unread 03-26-2019, 09:55 AM   #7
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 15
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

Thanks JonnieB! Those are great. What is the order I should test things in? Like from Pack to Motor what is the route the power goes? I get power to lights, have proper pack voltage, and when the key is on I get a reverse buzzer but no movement. Is the solenoid the next point in the map?
coachCartman is offline   Reply With Quote
Unread 03-26-2019, 10:22 AM   #8
Gone Mad
E-Z-GO
 
Join Date: Oct 2009
Location: Buford, GA
Posts: 8,988
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

Quote:
Originally Posted by coachCartman View Post
Thanks JonnieB! Those are great. What is the order I should test things in? Like from Pack to Motor what is the route the power goes? I get power to lights, have proper pack voltage, and when the key is on I get a reverse buzzer but no movement. Is the solenoid the next point in the map?
I'd start with Chapter J then K.
yurtle is offline   Reply With Quote
Unread 03-26-2019, 11:48 AM   #9
Techno-Nerd
 
JohnnieB's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Virginia
Posts: 15,411
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

Other than sharing the same batteries in some instances, the lights and other 12V accessories have nothing to do with the cart moving.

The electrical portion of the cart's drive train is divided into two circuits, low power and high power.

The low power circuit is the switches whose contacts need to be closed to get the solenoid to activate, so the first question is: Does the solenoid click when No charger is connected to cart, the Run/Tow is in Run, the keyswitch is ON, either F or R is selected on the F/R selector and the pedal is pressed.

If it doesn't, verify battery pack voltage (50.9V when fully charged) is on the controller's pins the mentioned switches are connected to. If any of the voltages is missing fix that switch circuit. If they are all there, the controller or solenoid is bad.

-----------
The high power circuit consists of three parts, Armature circuit, Field circuit and throttle circuit.
JohnnieB is online now   Reply With Quote
Unread 03-26-2019, 12:02 PM   #10
Not Yet Wild
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 15
Default Re: 2014 TXT 48V wont run (i think wiring issue)

The solenoid does not click when the pedal is depressed. i just opened up the ITS box and the plunger is functioning properly but the solenoid is not clicking when the plunger goes into the ITS. Bad ITS Sensor you think??
coachCartman is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
48v, controller, ezgo, txt
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2014 Club Precedent wont go Electric Club Car
2014 Clutch issue Gas Yamaha
2014 EZGO Txt WONT MOVE!! Electric EZGO
2014 Ezgo txt/t48 issue Electric EZGO
G2 wont kick, possible wiring issue Gas Yamaha


All times are GMT -5. The time now is 08:14 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.