lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 05-30-2019, 12:28 PM   #11
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 23
Default Re: RXV elektric from 2009 runs only slow motion anymore

Quote:
Originally Posted by usgicollector View Post
The only thing I can tell you is my 2011 RXV has a Speed Sensor (Encoder). The first series of RXV had Bearing Encoders.
Is this the speed sensor? In the middle of the picture on the cast aluminum ring? Held in by one torx head screw?
Do these go in & out? I ask because it runs good a bit, then gets herky jerky or completely crawls. Then it comes back.

Sent from my LG-M430 using Tapatalk
buckeyejudge is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 05-30-2019, 01:21 PM   #12
Gone Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2014
Location: NE Indiana & SW Florida
Posts: 1,447
Default Re: RXV elektric from 2009 runs only slow motion anymore

That's the speed sensor. Have you looked at the plug?
usgicollector is offline   Reply With Quote
Unread 05-30-2019, 01:26 PM   #13
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 23
Default Re: RXV elektric from 2009 runs only slow motion anymore

Quote:
Originally Posted by usgicollector View Post
That's the speed sensor. Have you looked at the plug?
I disconnected it, sprayed some electronics cleaner in it and wiggled it putting it back together. Still acting up...

Sent from my LG-M430 using Tapatalk
buckeyejudge is offline   Reply With Quote
Unread 05-30-2019, 06:15 PM   #14
Gone Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2014
Location: NE Indiana & SW Florida
Posts: 1,447
Default Re: RXV elektric from 2009 runs only slow motion anymore

Here is how you troubleshoot it.
Attached Images
File Type: jpg 43.jpg (72.6 KB, 0 views)
usgicollector is offline   Reply With Quote
Unread 05-30-2019, 06:48 PM   #15
Gone Mad
E-Z-GO
 
Join Date: Oct 2009
Location: Buford, GA
Posts: 8,988
Default Re: RXV elektric from 2009 runs only slow motion anymore

I use T-pins in lieu of back pins, only 'cause I already have them. From dissecting a frog in college. Yeah, I'm a pack rat.

https://www.amazon.com/T-Pins-24-Box.../dp/B00006ICXV

EDIT:
Since this test is performed hot, I'd get the correct pins. Don't wanna trash your controller.
yurtle is offline   Reply With Quote
Unread 05-30-2019, 07:28 PM   #16
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 23
Default Re: RXV elektric from 2009 runs only slow motion anymore

I had access to another 2011 with a functioning sensor, so I swapped them, we'll see what happens....

Sent from my LG-M430 using Tapatalk
buckeyejudge is offline   Reply With Quote
Unread 05-31-2019, 01:06 PM   #17
Not Yet Wild
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 23
Default Re: RXV elektric from 2009 runs only slow motion anymore

So I swapped speed sensors from one cart to another, and it seems I've swapped the problem from one cart to another. That's great news, thanks guys!
Now, can anyone confirm the part number I need is 614252? And what should I expect to pay? Thanks again.

Sent from my LG-M430 using Tapatalk
buckeyejudge is offline   Reply With Quote
Unread 05-31-2019, 01:31 PM   #18
Gone Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2014
Location: NE Indiana & SW Florida
Posts: 1,447
Default Re: RXV elektric from 2009 runs only slow motion anymore

Yes 614252 is the right number. Motor Speed Sensor at EZGO.
usgicollector is offline   Reply With Quote
Unread 07-12-2019, 04:39 AM   #19
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 2
Default Re: RXV elektric from 2009 runs only slow motion anymore

Thank you very much for your helping responses. It took some time to get the part here in Portugal. But it was as you suggested the speed controller kit.
Thanks a lot and happy to drive now again in a nice speed.
Gulfa is offline   Reply With Quote
Unread 07-12-2019, 04:54 AM   #20
Gone Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Mar 2014
Location: NE Indiana & SW Florida
Posts: 1,447
Default Re: RXV elektric from 2009 runs only slow motion anymore

usgicollector is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
motor, runs, rxv, slow motion
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2009 TXT runs slow only Electric EZGO
Need help!!! Ezgo txt 2001 slow motion Electric EZGO
back and forth between fast and slow motion Electric EZGO
94 CC DS in slow motion Electric Club Car
82 club car, runs slow if you press pedal easy, runs normal if you hit it hard? Electric Club Car


All times are GMT -5. The time now is 11:55 PM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.