lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-07-2019, 10:24 AM   #1
3 Linked
 
DsZ71's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Apr 2011
Location: Columbia, Sc
Posts: 482
Default New to me cart,

So I just picked up a 2013 ezgo 48volt from my sister, and as i was replacing a wire on the batter one of the ended of another wire came right off ( a lot of corrosion ), well this cable goes to the charger, but i am not sure if i can just put a new end on it because of this gray box on the end of it, which i would have to cut off to put a new end on. my question is, can i just remove it and add the end and be good, or do i need to replacing it.
Attached Images
File Type: jpg 31CMDtzzhEL.jpg (31.4 KB, 0 views)
DsZ71 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-07-2019, 11:10 AM   #2
Techno-Nerd
 
JohnnieB's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Virginia
Posts: 15,584
Default Re: New to me cart, need help

The gray cable senses battery temperature. If the corrosion on the ring terminal didn't wipe out the sensor, just duct-tape it to one of the batteries.
JohnnieB is offline   Reply With Quote
Unread 08-07-2019, 12:19 PM   #3
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 35
Default Re: New to me cart, need help

If I remember correctly there is two wires inside the sleeve. Ezgo does not sell the temp sensor separately. It's part of that harness. And yes it's about $140

Sent from my SM-G960U using Tapatalk
Zincode is offline   Reply With Quote
Unread 08-07-2019, 12:32 PM   #4
3 Linked
 
DsZ71's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Apr 2011
Location: Columbia, Sc
Posts: 482
Default Re: New to me cart, need help

ok, so i can just tape it to a batters, so i can still charge them then and everything will work.
DsZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 08-07-2019, 12:49 PM   #5
Techno-Nerd
 
JohnnieB's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Virginia
Posts: 15,584
Default Re: New to me cart, need help

Quote:
Originally Posted by DsZ71 View Post
ok, so i can just tape it to a batters, so i can still charge them then and everything will work.
If the actual sensor part is still functioning (IE: the charger will still charge batteries), you can.
JohnnieB is offline   Reply With Quote
Unread 08-07-2019, 01:05 PM   #6
3 Linked
 
DsZ71's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Apr 2011
Location: Columbia, Sc
Posts: 482
Default Re: New to me cart, need help

Quote:
Originally Posted by JohnnieB View Post
If the actual sensor part is still functioning (IE: the charger will still charge batteries), you can.


Thanks
DsZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 08-07-2019, 01:08 PM   #7
Gone Wild
 
kgsc's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Dec 2009
Location: Aiken, SC
Posts: 7,195
Default Re: New to me cart, need help

Try the function of the charger first and if it works run with it. If not that sensor can be replaced or bypassed.
kgsc is offline   Reply With Quote
Unread 08-07-2019, 04:15 PM   #8
3 Linked
 
DsZ71's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Apr 2011
Location: Columbia, Sc
Posts: 482
Default Re: New to me cart, need help

This is what the charger is showing, and on the cart, where the charger plugs into, there is a green light that is blinking.
Attached Images
File Type: jpg 67568741_434644110462740_6926976796051111936_n.jpg (102.0 KB, 0 views)
DsZ71 is offline   Reply With Quote
Unread 08-07-2019, 05:44 PM   #9
Not Yet Wild
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 35
Default Re: New to me cart, need help

Looks like its charging. If you have volt meter check battery back should be something around 52 volts while charger charging... good luck

Sent from my SM-G960U using Tapatalk
Zincode is offline   Reply With Quote
Unread 08-07-2019, 05:52 PM   #10
3 Linked
 
DsZ71's Avatar
Yamaha
 
Join Date: Apr 2011
Location: Columbia, Sc
Posts: 482
Default Re: New to me cart, need help

Quote:
Originally Posted by Zincode View Post
Looks like its charging. If you have volt meter check battery back should be something around 52 volts while charger charging... good luck

Sent from my SM-G960U using Tapatalk
Volt meter read 49.8
DsZ71 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes



All times are GMT -5. The time now is 08:19 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.