lifted club cars - lifted ezgo
Home FAQDonate Who's Online
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO
Electric EZGO Electric EZ GO Marathon, Medalist, TXT and RXV.



Post New Thread  Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 08-13-2019, 08:26 PM   #1
LG2
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Aug 2019
Location: Columbia, SC
Posts: 11
Default 2007 EZGO TXT Charging problem

Hello. I donít know much about golf carts but Iím having an issue with my 36V. Just put new batteries in and the first one that connects to the positive terminal on the passenger side that starts the series does not charge. If I use a volt meter the other 5 batteries get up to 8.4V but that one only stays at around 6.2 volts. I have tried many solutions including getting a new battery. Any recommendations will be greatly appreciated. Also my charger seems to be working but it will not shut off. It simply flashed green
LG2 is offline   Reply With Quote
Alt Today
BGW

Golf car forum Sponsored Links

__________________
This advertising will not be shown in this way to registered members.
Register your free account today and become a member on Buggies Gone Wild Golf Cart Forum
   
Unread 08-13-2019, 09:30 PM   #2
Techno-Nerd
 
JohnnieB's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Virginia
Posts: 15,584
Default Re: 2007 EZGO TXT Charging problem

Sounds like one battery is wired backwards.
JohnnieB is offline   Reply With Quote
Unread 08-13-2019, 09:32 PM   #3
LG2
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Aug 2019
Location: Columbia, SC
Posts: 11
Default Re: 2007 EZGO TXT Charging problem

Thank you for the reply. Prior to changing the batteries and based on my limited understanding of this all I took a ton of pictures to ensure that I wouldnít do that. I have checked the pictures a hundred times it seems and it all seems ok to me.
LG2 is offline   Reply With Quote
Unread 08-13-2019, 09:45 PM   #4
Techno-Nerd
 
JohnnieB's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Virginia
Posts: 15,584
Default Re: 2007 EZGO TXT Charging problem

Got to the advanced reply screen/window and use the paper clip to attach some pictures that show the six battery tops and seven cables, as they are now installed.
Attached Images
File Type: jpg Paperclip circled.jpg (53.9 KB, 0 views)
JohnnieB is offline   Reply With Quote
Unread 08-13-2019, 09:51 PM   #5
LG2
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Aug 2019
Location: Columbia, SC
Posts: 11
Default Re: 2007 EZGO TXT Charging problem

5EFB477D-BF24-4BF5-BA91-336EE10F6B0C.jpg

500269C8-B175-4D0C-94B2-C30D2DB8D138.jpg

96C7D360-47AD-4AAA-AE4C-69ACA200DC17.jpg

BCA36567-2A04-447C-AB6E-B8B2478D4E95.jpg
LG2 is offline   Reply With Quote
Unread 08-14-2019, 11:11 AM   #6
LG2
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Aug 2019
Location: Columbia, SC
Posts: 11
Default Re: 2007 EZGO TXT Charging problem

Any additional info or solutions? Thanks.
LG2 is offline   Reply With Quote
Unread 08-14-2019, 01:35 PM   #7
Techno-Nerd
 
JohnnieB's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Virginia
Posts: 15,584
Default Re: 2007 EZGO TXT Charging problem

The white wire from charger port and fuse are connected to the wrong terminal on the front passenger side battery. Should be on same terminal as the red wire.

Your 36V charger is only charging 5 of the 6 batteries.
JohnnieB is offline   Reply With Quote
Unread 08-14-2019, 01:48 PM   #8
LG2
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Aug 2019
Location: Columbia, SC
Posts: 11
Default Re: 2007 EZGO TXT Charging problem

Ok awesome. Are you referring to the wire that has that reed looking thing on it.
LG2 is offline   Reply With Quote
Unread 08-14-2019, 02:58 PM   #9
Techno-Nerd
 
JohnnieB's Avatar
E-Z-GO
 
Join Date: Jun 2011
Location: West Virginia
Posts: 15,584
Default Re: 2007 EZGO TXT Charging problem

Picture #1. White wire from charging port. "Reed" looking thing is a fuse.
JohnnieB is offline   Reply With Quote
Unread 08-14-2019, 03:09 PM   #10
LG2
Not Yet Wild
E-Z-GO
 
Join Date: Aug 2019
Location: Columbia, SC
Posts: 11
Default Re: 2007 EZGO TXT Charging problem

Ok awesome and thanks. I’ll try that when I get home and hopefully I will be able to close out this problem. I’ll let you know. Thanks again for taking the time to help
LG2 is offline   Reply With Quote
Reply
Go Back   Buggies Gone Wild Golf Cart Forum > Golf Cart Repair and Troubleshooting > Electric EZGO


Thread Tools
Display Modes


Similar Threads
Thread Forum
2007-6 passenger Villager charging problem Electric Club Car
2007 EZGO PDS problem Electric EZGO
2007 Ezgo Starting Problem (Gas) Gas EZGO
2007 EZGO charing problem Electric EZGO


All times are GMT -5. The time now is 09:17 AM.


Club Car Electric | EZGO Electric | Lifted Golf Carts | Gas EZGO | Used Golf Carts and Parts

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.